Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Mar 11th, 2020

Film – Greva – Stachka (Strike) (1925)

Share This
Tags

poster Stachka (Strike) (1925)Stachka (rusă: Стачка), film sovietic, regia Sergei Eisenstein.
În rolurile principale: Grigoriy Aleksandrov, Maksim Shtraukh, Mikhail Gomorov.
Serghei Mihailovici Eisenstein (n. 23 ianuarie 1898 — d. 11 februarie 1948) a fost un cineast rus care a revoluționat cinematografia de la începutul secolului al XX-lea prin teoria sa a montajului, pe care a concretizat-o în filme, dintre care Crucișătorul Potemkin este cel mai cunoscut.

Filmul începe cu un citat din Vladimir Lenin:
“Forța clasei muncitoare este organizarea. Fără organizarea maselor, proletarul nu este nimic. Organizat, el înseamnă totul. A fi organizat înseamnă unitate de acțiune, unitate în fapte.”

Caseta film Stachka
Titlul original: Стачка
Regia: Sergei Eisenstein
Scenariul: Grigori Aleksandrov, Ilya Kravchunovsky, Sergei M. Eisenstein, Valeryan Pletnyov
Distributia: Maksim Shtraukh (Police spy), Grigori Aleksandrov (Factory foreman), Mikhail Gomorov (Worker), I. Ivanov (Chief of police), Ivan Klyukvin (Revolutionary), Aleksandr Antonov (Member of strike committee), Yudif Glizer (Queen of thieves), Anatoli Kuznetsov, Vera Yanukova, Vladimir Uralsky, M. Mamin
Durata: 82 minute
An: 1925
Gen: Drama

Filmul – Greva
Primul lungmetraj al lui Esenstein este un film colectiv în care se regăsește întreaga trupă Proletkult. Eisenstein își experimentează teoria montajului de atracții și își inmulțește secvențele burlesti și parodice, notabile prin tipaj și caricaturizarea patronilor și a lumpenproletariatului manipulat de poliție.

Greva – Stachka (Strike) (1925)

Server 1
Server 2

About the Author