Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Mar 7th, 2018

Film – Hai, Franţa! – Allez France! (1964)

Share This
Tags

poster Allez France! (1964) Allez France!, film francez de comedie aparut in 1964, regia Robert Dhéry, Pierre Tchernia.
In rolurile principale: Pierre Tornade, Pierre Doris, Raymond Bussières.

Caseta film Allez France!
Titlul original: Allez France!
Titlul alternativ: The Counterfeit Constable
Regia: Robert Dhéry, Pierre Tchernia
Scenariul: Robert Dhéry, Jean L’Hôte
Distributia: Pierre Tornade (un francez in autobuz), Pierre Doris, Raymond Bussières, Jean Richard, Catherine Sola (Nicole), Robert Dhéry (Henri Martineau), Mark Lester (Gérald), Ronald Fraser (Sergent Timothy Reagan), Diana Dors (Ea insasi), Colette Brosset (Lady Yvette Brisburn ‘Vévette’), Arthur Mullard (raufacatorul)..
Durata: 90 minute
An: 1964
Gen: Comedie

Filmul – Hai, Franţa!
Cu câteva ore înainte de nunta lui, Henri Martineau decide să se bucure din plin de ultimele lui ore de burlăcie. Suporter înflăcărat al formației de rugby a Franței, el pleacă la Londra pentru a-și susține echipa care urma să joace împotriva reprezentantei Marii Britanii. Bineînțeles că nu a are cum să-i spună logodnicei adevărul, așa că pretinde că merge să viziteze o mătușă bolnavă. Dacă ar fi avut cea mai mica idee despre necazurile pe care le va aduce în viața lui această minciună aparent inofensivă, s-ar fi gândit mai bine înainte. În timpul partidei, el este lovit de un alt suporter și rămâne fără doi dinți din față. El reușește să găsească un cabinet în Londra și să își repare dantura, dar medicul îi spune că nu trebuie să deschidă gura vreme de două ore. Acesta este doar începutul nebuniei, căci urmează un șir nesfârșit de ghinioane și situații hilare pentru bietul francez, culminând cu faptul că toată poliția londoneza se află pe urmele sale.

Hai, Franţa! – Allez France! (1964) subtitrat