Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Aug 9th, 2021

Film – Harold și Maude – Harold and Maude (1971)

poster Harold and Maude (1971)Harold and Maude, comedie dramă, film SUA, regia Hal Ashby.
În rolurile principale: Ruth Gordon, Bud Cort, Vivian Pickles, Cyril Cusack.

Tânăr, bogat și obsedat de moarte, Harold se schimbă pentru totdeauna când o întâlnește pe Maude, septuagenara plină de viață, la o înmormântare..

Caseta film Harold and Maude
Titlul original: Harold and Maude
Regia: Hal Ashby
Scenariul: Colin Higgins
Distributia: Ruth Gordon (Dame Marjorie “Maude” Chardin), Bud Cort (Harold Parker Chasen), Vivian Pickles (Mrs. Chasen), Cyril Cusack (Glaucus), Charles Tyner (General Victor Ball), Eric Christmas (the Priest), George Wood (Harold’s psychiatrist), Ellen Geer (Sunshine Doré), Judy Engles (Candy Gulf), Shari Summers (Edith Phern), Tom Skerritt (credited (“M. Borman”) (the Motorcycle Officer who stops Maude and Harold)..
Durata: 91 minute
An: 1971
Gen: Comedie/Drama/Romantic

Filmul – Harold si Maude
Filmul încorporează elemente de umor negru și dramă existențialistă. Intriga se învârte în jurul isprăvilor unui tânăr de la vârsta de 20 de ani, numit Harold Chasen (Bud Cort), care este intrigat de moarte. Harold se îndepărtează de viața pe care i-o prescrie mama sa detașată (Vivian Pickles) și dezvoltă încet o prietenie puternică și, în cele din urmă, o relație romantică, cu o femeie de 79 de ani pe nume Maude (Ruth Gordon), supraviețuitoare a unui lagăr de concentrare nazist, care îl învață pe Harold despre importanța trăirii vieții la maximum și că viața este cel mai prețios dar dintre toate.

Harold and Maude (1971)