Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jan 17th, 2023

Film – Henry şi June – Henry & June (1990)

Henry şi June

poster Henry & June (1990)Henry & June, dramă, film american, regia Philip Kaufman.
In rolurile principale: Fred Ward, Uma Thurman, Maria de Medeiros.

Caseta film Henry & June (1990)
Titlul original: Henry & June
Regia: Philip Kaufman
Scenariul: Philip Kaufman, Rose Kaufman
Distributia: Fred Ward (Henry Miller), Uma Thurman (June Miller), Maria de Medeiros (Anaïs Nin), Richard E. Grant (Hugo), Kevin Spacey (Richard Osborn), Jean-Philippe Écoffey (Eduardo Sanchez), Gary Oldman (Pop), Artus de Penguern (Brassaï), Liz Hasse (Jean), Brigitte Lahaie (Henry’s prostitute), Féodor Atkine (Francisco Miralles Arnau)
Durata: 136 minute
An: 1990
Gen: Biografic/Drama

Filmul – Henry si June
În 1931, la Paris, Franța, Anaïs Nin are o relație stabilă cu soțul ei Hugo, dar tânjește după mai mult din viață. Când Nin îl întâlnește pentru prima dată pe Henry Miller, el lucrează la primul său roman. Nin este atrasă de Miller și de soția sa June, precum și de stilul lor de viață boem. Nin se implică în relația chinuită a cuplului, având o aventură cu Miller și, de asemenea, urmărind-o pe June. În cele din urmă, Nin îl ajută pe Miller să-și publice romanul Tropic of Cancer, dar catalizează separarea familiei Miller, în timp ce ea se întoarce la Hugo.

Henry & June (1990)