Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jun 1st, 2014

Film – Hidalgo si Oceanul de Foc – Hidalgo (2004)

Hidalgo si Oceanul de Foc

poster Hidalgo (2004)“Hidalgo”, film american, aparut in 2004, regia Joe Johnston.
In rolurile principale: Viggo Mortensen, Zuleikha Robinson si Omar Sharif.
Hidalgo, film inspirat dupa legenda calaretului american Frank Hopkins si a mustangului sau, Hidalgo.
Frank Hopkins, a trait in America, intre anii 1865 – 1951, si a fost un profesionist al curselor de cai pe distante lungi; Hopkins a castigat 400 de curse si a fost recunoscut de compatriotii sai ca un sprijinitor al pastrarii cailor de rasa mustang.
——–
Note:
Din cauza ca Disney Corporation a facut reclama filmului ca fiind o poveste adevarata, unii istorici au criticat acest lucru spunand ca adevarul a fost mistificat.
Filmul spune ca descendentii mustangului Hidalgo s-ar afla in herghelia de mustangi din Oklahoma, Blackjack Mountain, dar, din declaratia originala a lui Frank Hopkins, el a hotarat sa-si lase calul in Arabia, dupa cursa.
Oficial, conform cu Breasla Calaretilor de distanta, Guvernul Yemenului, Emiratele Arabe Unite si Guvernul Arabiei saudite, niciodata nu a existat vreo cursa numita “Oceanul de Foc” (“Ocean of Fire”). Niciodata Hopkins nu a mentionat un astfel de eveniment; el s-a referit la asta, in scrierile sale, ca la o cursa anuala ceremoniala in acea regiune.
Istoricul arab , Dr. Awad al-Badi, sustine ca o cursa pe o astfel de distanta era imposibila. Awad al-Badi a spus:
“Nu exista informatii despre Hopkins, cu sau fara mustangii sai, care sa fi pus vreodata piciorul pe pamant arab. Ideea unei curse istorice arabe de lunga distanta este pur nonsens si impotriva ratiunii.
Un astfel de eveniment in Arabia, oricand in trecut, este imposibil din punct de vedere tehnic, logistic, cultural si geopolitic. Niciodata nu a facut parte din mostenirea bogatei noastre traditii si culturi ecvestre.”
——–
(Desertul Arabiei, cu o suprafata de 2.330.000 km2, este cuprins intre tarile: Arabia Saudita, Bahrein, Irak, Iordania, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Oman si Yemen. Coordonate geografice: 25° Nord – 45° Est)
——–
Caseta film Hidalgo si Oceanul de Foc
Titlul original: Hidalgo
Regia: Joe Johnston
Scenariul: John Fusco
Distributia: Viggo Mortenson (Frank Hopkins), Zuleikha Robinson (Jazira), Omar Sharif (Seicul Riyadh), Louise Lombard (Lady Anne Davenport), Adam Alexi-Malle (Aziz), Saïd Taghmaoui (Printul Bin Al Reeh), Silas Carson (Katib), Harsh Nayyar (Yusef), J.K. Simmons ( Buffalo Bill Cody), Adoni Maropis (Sakr), Victor Talmadge (Rau Rasmussen), Peter Mensah (Jaffa), Joshua Wolf Coleman (Kurd), Franky Mwangi, Floyd Red Crow Westerman (Chief Eagle Horn), Elizabeth Berridge (Annie Oakley), C. Thomas Howell (Preston Webb), Malcolm McDowell (Maiorul Davenport)
Durata: 136 minute
An: 2004

FilmulHidalgo si Oceanul de Foc
Una din cele mai celebre curse de cai castigata de Frank Hopkins si calul sau Hidalgo, a fost traversarea Desertului Arabiei, Oceanul de Foc, o cursa a supravietuirii de 5.000 de km. In 1890, pentru prima data in istorie, un seic foarte bogat invita un american si calul sau, Hidalgo, sa participe la cursa..

vedeti in player filmul – Hidalgo si Oceanul de Foc
filmul are subtitrare in limba romana

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.