Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Nov 1st, 2015

Film – Hoți de biciclete – Ladri di biciclette – Bicycle Thieves (1948)

Hoți de biciclete

poster Ladri di biciclette (1948) Ladri di biciclette, drama, film italian aparut in 1948, regia Vittorio De Sica; O nominalizare Oscar, un premiu Globul de Aur, un premiu BAFTA.
In rolurile principale: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell.
Ladri di biciclette (1948) este o adaptare cinematografica dupa romanul scris in 1946 de Luigi Bartolini, Ladri di biciclette.

Caseta film Ladri di biciclette
Titlul original: Ladri di biciclette
Titlul alternativ: Bicycle Thieves, Ladrón de bicicletas, Le voleur de bicyclette
Regia: Vittorio De Sica
Scenariul: Cesare Zavattini, Luigi Bartolini
Distributia: Lamberto Maggiorani (Antonio Ricci), Enzo Staiola (Bruno Ricci), Lianella Carell (Maria Ricci), Gino Saltamerenda (Baiocco), Vittorio Antonucci (hotul bicicletei), Giulio Chiari (un cersetor),
Elena Altieri, Carlo Jachino (cersetor), Michele Sakara (secretara), Emma Druetti, Fausto Guerzoni (actor amator), Giulio Battiferri..
Durata: 93 minute
An: 1948
Gen: Drama

Filmul – Hoti de biciclete
Italia de după al doilea război mondial.
În Roma sărăcită şi în care se murea de foame, lui Antonio îi este furată bicicleta, vitală pentru el, căci de ea depinde întreţinerea familiei sale: după doi ani de şomaj, timp în care a vîndut tot ce avea prin casă, Antonio a reuşit să-şi găsească un loc de muncă, lipind afişe. Dar noua sa slujbă a venit cu o condiţie, anume să aibă bicicletă, pentru a se putea deplasa rapid. Astfel, furtul ei este o pierdere de nemăsurat, cu atît mai mult cu cît, pentru a o recupera de la amanet, Antonio dăduse în schimb toată rufăria familiei. Împreună cu fiul său, Bruno, porneşte în căutarea hoţului.

Filmul Hoți de biciclete – Ladri di biciclette (1948) subtitrat