Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Jan 28th, 2017

Film – Iason și Argonauții – Jason and the Argonauts (1963)

Iason și Argonauții

poster Jason and the Argonauts (1963)Jason and the Argonauts, coproductie americano-britanica, film aparut in 1963, regia Don Chaffey.
In rolurile principale: Todd Armstrong, Nancy Kovack, Honor Blackman, Gary Raymond.
Filmul Jason and the Argonauts (1963) se bazeaza pe scrierea Argonautica, epopee celebră a antichității scrisa de Apollonius (Apolonios) din Rodos.

Argonauții au fost în mitologia greacă cei 50 de eroi care, cu 50 de ani înainte de războiul Troiei, au alcătuit echipajul corabiei Argus. Printre ei se numărau: Heracle, Orfeu, Castor și Polux, Tezeu, Telamon, Peleus etc. Argonauții l-au însoțit pe Iason în faimoasa expediție organizată de acesta, la porunca lui Pelias, regele din Iolcus, care-i ceruse să-i aducă Lâna de Aur.

Caseta film Jason and the Argonauts
Titlul original: Jason and the Argonauts
Titlul alternativ: Jasón y los argonautas, Jason et les Argonautes, Gli Argonauti
Regia: Don Chaffey
Scenariul: Apollonios Rhodios, Beverley Cross, Jan Read
Distributia: Todd Armstrong (Jason), Nancy Kovack (Medea), Gary Raymond (Acastus), Laurence Naismith (Argus), Niall MacGinnis (Zeus), Michael Gwynn (Hermes / priest), Douglas Wilmer (Pelias), Jack Gwillim (King Aeëtes), Honor Blackman (Hera), John Cairney (Hylas), Patrick Troughton (Phineus), Andrew Faulds (Phalerus), Nigel Green (Hercules), Ennio Antonelli (Dmitrius), John Crawford (Polydeuces), Aldo Cristiani (Lynceus), Ferdinando Poggi (Castor), Davina Taylor (Briseis), William Gudgeon (Triton), Doug Robinson (Euphaemus)
Durata: 101 minute
An: 1963
Gen: Aventura/Fantezie

Filmul – Iason și Argonauții
Dupa o calatorie de 20 de ani, Jason se intoarce in Regatul Thessaliei pentru a revendica tronul. Dar nu este deloc atat de usor pe cat se astepta. Pentru a castiga tronul, el trebuie sa gaseasca Lana de Aur, care are puteri magice de vindecare. Isi alege un echipaj, din care fac parte Polydeuces si Hercule, iar zeita Hera ii promite ajutorul ei. Jason si echipajul trebuie sa gaseasca acum Lana de Aur, dar mai intai trebuie sa supravietuiasca confruntarii cu un monstru imens cu sapte capete de sarpe si sa invinga o armata terifianta de scheleti. (Cinemagia)

Iason și Argonauții – Jason and the Argonauts (1963) subtitrat

About the Author