Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Feb 4th, 2022

Film – În afara legii – Hors-la-loi (2010)

În afara legii

poster Hors-la-loi (2010)Hors-la-loi, război, film Franța / Algeria / Tunisia / Belgia, regia Rachid Bouchareb.
În rolurile principale: Jamel Debbouze, Roschdy Zem, Sami Bouajila.

Hors-la-loi (2010) – Controverse
Încă înainte de prima proiecție, filmul a stârnit începutul controverselor în urma declarației lui Rachid Bouchareb, care a indicat că filmul său ar putea „restaura un adevăr istoric închis în seif”.
Deputatul UMP Lionnel Luca pune însă la îndoială filmul pe baza unui studiu al serviciului istoric al Apărării, care a constatat erori istorice pe baza unui rezumat intermediar al filmului.
La sfârșitul anului 2009, Hubert Falco, secretarul de stat pentru Apărare și Afaceri Veteranilor, alertat de Luca, a contactat Departamentul de Istorie a Apărării. El răspunde că „regizorul vrea ca spectatorul să creadă că la 8 mai 1945, la Sétif, musulmanii au fost masacrați orbește de europeni, dar în acea zi s-a întâmplat contrariul”. Luca declară că speră că se va înființa rapid Fundația pentru memoria războiului din Algeria „pentru a se apropia mai bine de adevăr”.

Caseta film Hors-la-loi (2010)
Titlul original: Hors-la-loi
Titlul alternativ: Outside the Law
Regia: Rachid Bouchareb
Scenariul: Rachid Bouchareb, Olivier Lorelle
Distributia: Sami Bouajila (Abdelkader, le frère leader), Roschdy Zem (Messaoud, le frère aîné), Jamel Debbouze (Saïd), Chafia Boudraa (la mère), Bernard Blancan (le colonel Faivre, de la DST), Sabrina Seyvecou (Hélène, la française pro-FLN), Assaâd Bouab (Ali), Thibault de Montalembert (Morvan), Samir Guesmi (Otmani, l’ancien d’Indochine), Jean-Pierre Lorit (Picot, le commissaire de police), Ahmed Benaïssa (le père), Larbi Zekkal (le caïd)..
Durata: 138 minute
An: 2010
Gen: Crima/Drama/Razboi

Filmul – In afara legii
La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, pe frontul de Vest, demonstraţiile pentru independenţă au devenit din ce în ce mai frecvente în Algeria, până la masacrele de la Sétif, Guelma şi Kherrata, la Constantinois, din 8 mai 1945. Scenele finale evocă masacrul din 17 octombrie 1961 la Paris.

Click aici pentru toate filmele de Razboi la magazinweb.net

Hors-la-loi (2010)