Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, May 7th, 2019

Film – Inamic apropiat – L’ennemi intime (2007) Benoit Magimel, Albert Dupontel

poster L'ennemi intime (2007)L’ennemi intime (Intimate Enemies), război, coproducție Franța / Maroc, regia Florent Emilio Siri.
În rolurile principale: Benoît Magimel, Albert Dupontel, Aurélien Recoing.

La 1 Noiembrie 1954, dupa 130 de ani de opresiune franceza, Frontul National de Eliberare (FLN) lanseaza o rebeliune in Algeria. Confruntandu-se cu FLN pentru ca sa negocieze independenta, Franta a raspuns prin trimiterea a 500.000 de tineri militari platiti.
In 1959, în ciuda criticilor ONU, Franta intensifica operatiunile militare în Algeria.

Caseta film L’ennemi intime
Titlul original: L’ennemi intime
Regia: Florent Emilio Siri
Scenariul: Florent Emilio Siri, Patrick Rotman
Distributia: Benoît Magimel (le lieutenant Terrien), Albert Dupontel (le sergent Dougnac), Aurélien Recoing (le commandant Vesoul), Marc Barbé (le capitaine Berthaut, officier de renseignement), Éric Savin (le sergent tortionnaire), Guillaume Gouix (le caporal-chef Delmas), Mohamed Fellag (Idir Danoun, prisonnier fellagha, ancien combattant à Monte Cassino), Vincent Rottiers (le soldat Lefranc)..
Durata: 111 minute
An: 2007
Gen: Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Inamic apropiat
În Algeria, în munții din Kabylie, în 1959, după o luptă între două patrule franceze susținute de harki, care se luaseră unii pe alții ca luptători separatiști ai NLA, un locotenent a fost ucis.
Locotenentul Terrien, un ofițer de contingent, umanist și voluntar, îl înlocuiește ca șef de secție. În timpul unei prime coborâri către satul Teida, el refuză tortura unui prizonier, arestarea unui copil și metoda brutală de interogare a soldaților și a soldaților francezi din secție, condusă de sergentul Dougnac, locotenent adjunct. În timpul celei de-a doua vizite la sat, patrulele îi găsesc pe toți locuitorii masacrați de FLN.

L’ennemi intime (2007) subtitrat

Server 1
Server 2