Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jul 20th, 2021

Film – Încărcătură stranie – Strange Cargo (1940) Clark Gable, Joan Crawford

poster Strange Cargo (1940)Strange Cargo, aventură romantică, film american, regia Frank Borzage.
În rolurile principale: Clark Gable, Joan Crawford, Peter Lorre.

Verne nu vrea altceva decât să evadeze dintr-o colonie penală situată în largul coastei de nord a Americii de Sud. El încearcă să o implice pe Julie, o fată saloon, în planurile sale, dar ea îl predă autorităților. La următoarea încercare a lui Verne, el pornește de la evadarea altor șase condamnați și o întâlneşte din nou pe Julie. Unul dintre condamnați este o figură spirituală care pare să știe ce se va întâmpla înainte de oricine altcineva. Grupul încearcă să călătorească prin junglă, să urce într-o barcă și să ajungă pe continent..

Caseta film Strange Cargo
Titlul original: Strange Cargo
Regia: Frank Borzage
Scenariul: Lawrence Hazard, Lesser Samuels
Distributia: Clark Gable (André Verne), Joan Crawford (Julie), Ian Hunter (Cambreau), Peter Lorre (M’sieu Pig), Paul Lukas (Hessler), Albert Dekker (Moll), J. Edward Bromberg (Flaubert), Eduardo Ciannelli (Telez), John Arledge (Dufond), Frederick Worlock (Grideau – billed as Frederic Worlock), Bernard Nedell (Marfeu), Victor Varconi (Fisherman), Paul Fix (Benet)
Durata: 113 minute
An: 1940
Gen: Aventura/Drama/Romantic

Filmul – Incarcatura stranie
Julie (Crawford), o cinică, obosită în lume, animatoare (și prostituată) într-un oraș lângă colonia penală a Insulei Diavolului (Guyana Franceză), îl întâlnește pe Verne (Gable), un prizonier, pe debarcaderul unde se ascunde. El o apucă de gleznă și o amenință că va fi aruncată de pe insulă dacă va fi găsită în compania unui prizonier.

Absența lui Verne nu este observată deoarece un bărbat în uniformă de prizonier (Ian Hunter) se alătură echipajului de lucru care revine, făcând numărătoarea corectă. Verne merge în camera lui Julie pentru că vrea o femeie. Julie nu vrea pe nimeni și îl amenință că-l denunță, dar nu are șansa, deoarece M’sieu Pig (Peter Lorre) l-a raportat deja; este găsit în camera lui Julie și întors la închisoare.

Julie este alungată de pe insulă și nu are bani pentru plecare. M’sieu Pig vrea să rămână, dar ea îi spune că nimic nu ar putea să o facă atât de disperată încât i-ar permite să o atingă. Ea merge la Marfeu (Bernard Nedell) pentru ajutor și ajunge la un prizonier reținut în coliba sa.

Strange Cargo (1940)