Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Dec 13th, 2017

Film – Inimă de dragon – DragonHeart (1996)

Inimă de dragon

poster DragonHeart (1996)DragonHeart, acțiune aventură, coproducție anglo-americană, film apărut în anul 1996, regia Rob Cohen; O nominalizare Oscar.
În rolurile principale: Dennis Quaid, David Thewlis, Pete Postlethwaite.

Caseta film DragonHeart
Titlul original: DragonHeart
Regia: Rob Cohen
Scenariul: Charles Edward Pogue
Distributia: Dennis Quaid (Bowen), Sean Connery (the voice of Draco), David Thewlis (Einon), Pete Postlethwaite (Gilbert of Glockenspur), Jason Isaacs (Lord Felton), Julie Christie (Queen Aislinn), Dina Meyer (Kara), Peter Hric (King Freyne), Brian Thompson (Brok), Terry O’Neill (Redbeard)
Durata: 103 minute
An: 1996
Gen: Actiune/Aventura/Fantezie

Filmul – Inimă de dragon
Povestea a inceput cu mult timp in urma, cand un print de numai 14 ani (Lee Oakes) a vazut cum tatal sau a fost ucis cu violenta pe campul de lupta. Un copil tenace, printul Einon va invata cu repeziciune de la Bowen tot ceea ce este necesar pentru a manui sabia si a se apara ca nimeni altul. Bowen este un luptator nobil, dedicat trup si suflet idealurilor celor mai inalte inscrise in asa-numitul Cod Vechi al onoarei. Numai ca intr-o buna zi, cu toate eforturile lui Bowen de a-l proteja pe campul de lupta, Einon este grav ranit. Cuprinsa de disperare, mama lui Einon, regina Aislinn (Julie Christie) nu poate privi nepasatoare cum Einon sta sa moara in bratele lui Bowen si cere ajutor supranatural invocand puterea magica a dragonilor care, potrivit unor vechi religii celtice ar putea sa-i salveze fiul de la moarte. In schimbul promisiunii ferme de a pune capat o data pentru totdeauna tiraniei dragonul invocat ii cedeaza lui Einon jumatate din viata sa si ii vindeca ranile. (Cinemagia)

Inimă de dragon – DragonHeart (1996) subtitrat