Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Dec 30th, 2018

Film – Întunecatul an ’47 – Black ’47 (2018) Hugo Weaving, James Frecheville

poster Black '47 (2018)Black ’47, dramă, film irlandez, regia Lance Daly.
În rolurile principale: Hugo Weaving, James Frecheville, Stephen Rea.
Este anul 1847, iar Irlanda se află în fruntea „Marii Foamete” care a devastat țara timp de doi ani. Feeney, un soldat irlandez care a luptat pentru armata britanică, își abandonează postul pentru a se întoarce acasă și a se reuni cu familia sa înstrăinată. În ciuda confruntării ororilor războiului, el este șocat de distrugerea foametei și de abrutizarea poporului și a familiei sale. El descoperă că mama sa a murit de foame și că fratele său a fost spânzurat de mâna brutală a englezilor..

Caseta film Black ’47
Titlul original: Black ’47
Regia: Lance Daly
Scenariul: PJ Dillon, Pierce Ryan, Eugene O’Brien, Lance Daly
Distributia: Hugo Weaving (Hannah), James Frecheville (Feeney), Jim Broadbent (Lord Kilmichael), Stephen Rea (Conneely), Freddie Fox (Pope), Moe Dunford (Fitzgibbon), Barry Keoghan (Hobson), Sarah Greene (Ellie), Colm Seoighe (Swineherd), Ronan O’Connor (Red McCormack), Ciaran Grace (Ó Sé)..
Durata: 96 minute
An: 2018
Gen: Actiune/Drama

Filmul – Întunecatul an ’47
..Curând, Feeney pornește pe o cale distructivă de a-și răzbuna familia, urcând sistematic în ierarhia socială și politică. Hannah, un soldat britanic în vârstă și un renumit urmăritor al dezertorilor, este trimis să-l oprească pe Feeney înainte ca el să poată alimenta focul revoluției. Dar Hannah și Feeney sunt tovarăși vechi de armată cu un respect reciproc construit pe parcursul timpului în care au luptat împreună. Legăturile personale și loialitățile schimbătoare determină ambii bărbați să-și pună la îndoială motivele, în timp ce sunt testați la limită de peisajul infernal al „Marii Foamete”.

Întunecatul an ’47 – Black ’47 (2018) subtitrat