Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Aug 17th, 2017

Film – Ioana D’Arc – The Messenger The Story of Joan of Arc (1999)

Ioana D’Arc

 

poster film ioana d'arc - The Messenger - The Story of Joan of Arc - magazinweb Acest film, dramă istorică, “The Messenger: The Story of Joan of Arc“, in regia lui Luc Besson, a apărut în anul 1999. În rolurile principale: Milla Jovovich, Dustin Hoffman, Faye Dunaway, John Malkovich.

Ioana D’Arc, in fruntea unui detasament a despresurat orasul Orleans asediat (1429), fapta care a facut sa i se mai spuna si “fecioara din Orleans”.
Temandu-se de transformarea miscarii populare de eliberare, al carei simbol devenise Ioana D’Arc, intr-o noua “jacquerie“, feudalii francezi au predat-o burgunzilor, aliati ai englezilor. Cazand in mana englezilor ea a fost judecata de un tribunal ecleziastic si arsa pe rug, ca eretica, la Rouen.
Ioana D’Arc constituie personificarea patriotismului popular francez.

Astazi, asociat unor actiuni temerare, numele ei defineste puritate, credinta si libertate.

Caseta film Ioana D’Arc
Titlul original: The Messenger: The Story of Joan of Arc
Regia: Luc Besson
Scenariul: Luc Besson, Andrew Birkin
Distributia: Milla Jovovich (Ioana D’Arc), Dustin Hoffman (constiinta), Faye Dunaway (Yolanda de Aragon), John Malkovich (Carol al VII-lea), Tchéky Karyo (Jean de Dunois), Vincent Cassel (Gilles de Rais), Pascal Greggory (Duce de Alençon), Richard Ridings (La Hire)
Durata: 158 minute
An: 1999
Gen: Aventura/Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Ioana D’Arc
The Messenger” incearca sa reânvie povestea din secolul XV a Ioanei D’Arc si descrie evenimentele incepand cu momentul in care Ioana este martora la atrocitatile comise de englezi impotriva familiei sale.

Ioana D’Arc – The Messenger The Story of Joan of Arc (1999) subtitrat

Ioana d’Arc (1412 – 1431)
(Joan of Arc sau Jeanne d’Arc) este eroina natională a Frantei, sfântă a Bisericii Catolice. Ea era supranumită fecioara din Orleans, si afirma că a avut viziuni de la Dumnezeu care i-a spus să reîntoarcă pământurile Franţei care erau dominate de Anglia după Războiul de o sută de ani (1337 – 1453).
Este arsă pe rug, la 30 mai, în piata Vieux-Marche din Rouen. Moare strigând numele lui Iisus Hristos, convinsă că si-a îndeplinit misiunea. După 5 secole, în anul 1920, Biserica i-a recunoscut şi ea meritele şi a canonizat-o.