Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Aug 27th, 2014

Film – JFK – JFK (1991) subtitrat

poster JFK (1991) JFK, thriller politic, film american aparut in 1991, regia Oliver Stone.
In rolurile principale: Kevin Costner, Gary Oldman, Jack Lemmon.

Caseta film JFK
Titlul original: JFK
Regia: Oliver Stone
Scenariul: Oliver Stone, Zachary Sklar
Distributia: Kevin Costner (Jim Garrison), Kevin Bacon (Willie O’Keefe), Tommy Lee Jones (Clay Shaw / Clay Bertrand), Joe Pesci (David Ferrie), Laurie Metcalf (Procuror adjunct Susie Cox), Gary Oldman (Lee Harvey Oswald), Michael Rooker (Procuror adjunct Attorney Bill Broussard), Jay O. Sanders (Lou Ivon), Sissy Spacek (Liz Garrison), Jack Lemmon (Jack Martin)..
Durata: 189 minute
An: 1991
Gen: Drama/Istoric/Thriller

Premiile filmului JFK (1991)
Premii Oscar 1992: Cel mai bun montaj (Joe Hutshing, Pietro Scalia); Cea mai buna imagine – Robert Richardson.

Filmul – JFK
Pe 22 noiembrie 1963 in Dallas, Texas, este asasinat presedintele JF Kennedy. Nemultumit de concluziile investigatiilor oficiale, procurorul Jim Garrison incepe o actiune pe cont propriu in care isi implica intreaga echipa.
Filmul JFK prezinta un amestec de dovezi clare şi speculaţii despre moartea preşedintelui Statelor Unite, John F. Kennedy.
——————-
“Bărbaţii devin nişte laşi atunci când, în loc să protesteze, tac.”
Ella Wheeler Wilcox.
——————–
***În 1979, Richard Helms, şeful Departamentului Operaţiuni Speciale în 1963, a recunoscut sub jurământ că Clay Shaw lucrase pentru CIA. Clay Shaw a murit în 1974 de cancer la plămâni. Nu s-a permis autopsia.
***În 1978, Jim Garrison a fost ales judecător al tribunalului din New Orleans, Louisiana. A fost reales în 1988. Până azi, el a fost singurul care a instrumentat un proces în cazul asasinării lui J.F. Kennedy.
***Asia de Sud-Est: Două milioane de asiatici morţi, 58.000 americani morţi, 220 miliarde de dolari cheltuiţi, 10 milioane de americani evacuaţi de avioane comerciale.
S-au pierdut mai mult de 5.000 de elicoptere, s-au utilizat 6,5 milioane tone de bombe. O anchetă a Congresului desfăşurată în perioada 1976-1979 a stabilit “o posibilă conspiraţie” în asasinarea lui JFK şi a recomandat Ministerului Justiţiei să investigheze în continuare. Nu s-a conformat.
***Dosarele privind acest asasinat nu vor fi date publicităţii până în anul 2029.
TRECUTUL ESTE DOAR UN PROLOG. FILM DEDICAT TINERILOR ÎN AL CĂROR CUGET CĂUTAREA ADEVĂRULUI NU CUNOAŞTE ODIHNĂ.
După apariţia acestui film, Congresul a numit în 1992 o comisie care să consulte dosarele pentru a determina care să fie făcute publice.