Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Dec 17th, 2017

Film – John Paul Jones – John Paul Jones (1959)

John Paul Jones

poster John Paul Jones (1959)John Paul Jones, biografic, film american apărut în anul 1959, regia John Farrow.
În rolurile principale: Robert Stack, Bette Davis, Marisa Pavan.

John Paul Jones (născut John Paul, 6 iulie 1747 – 18 iulie 1792) a fost comandant naval al Statelor Unite, remarcat în războiul revoluționar american. Și-a făcut mulți prieteni și dușmani care l-au acuzat de piraterie printre elitele politice ale Americii, iar acțiunile sale în apele britanice în timpul Revoluției i-au adus o reputație internațională care persistă până în prezent.
Ca atare, el este uneori numit “tatăl marinei americane” (un supranume pe care îl împărtășește cu John Barry și John Adams. Mai târziu a slujit în Marina Imperială a Imperiului Rus și a obținut gradul de amiral în retragere.

Caseta film John Paul Jones
Titlul original: John Paul Jones
Titlul alternativ: Su imperio era el océano, El capitán Jones, Il grande capitano, John Paul Jones, maître des mers
Regia: John Farrow
Scenariul: John Farrow, Jesse Lasky Jr., Ben Hecht
Distributia: Robert Stack (John Paul Jones), Marisa Pavan (Aimee de Tellison), Charles Coburn (Benjamin Franklin), Erin O’Brien (Dorothea Danders), Macdonald Carey (Patrick Henry), Bette Davis (Empress Catherine the Great), Jean-Pierre Aumont (King Louis XVI), David Farrar (John Wilkes), Peter Cushing (Captain Pearson), Susana Canales (Marie Antoinette), Georges Rivière (Russian Chamberlain), Tom Brannum (Peter Wooley), Bruce Cabot (Gunner Lowrie), Basil Sydney (Sir William Young), John Crawford (George Washington), Archie Duncan (Duncan MacBean)..
Durata: 126 minute
An: 1959
Gen: Actiune/Biografic/Istoric/Razboi/Romantic

Filmul – John Paul Jones
Filmul începe cu un ofițer al Statelor Unite ale Americii, care spune marinarilor povestea lui John Paul Jones.
La vârsta de 17 ani, John Paul (Robert Stack), un nativ din Scoția, este un navigator experimentat. În 1773, nouă ani mai târziu, el este stăpânul unei nave din Indiile de Vest, dar după un incident în care guvernatorul din Tobago îl sfătuiește să plece, John Paul adaugă numele de familie Jones și merge la un frate care trăiește în Fredericksburg , Virginia.
După ce a ocupat funcția de comandant pe o navă de război în Bahamas, concetățenii săi semnează Declarația de Independență a Statelor Unite. Jones primește prima comandă, se îndreaptă către Newfoundland și capturează 18 nave inamice, trimițându-și proviziile către generalul american George Washington (John Crawford).

John Paul Jones – John Paul Jones (1959) subtitrat
. . .