Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Nov 27th, 2019

Film – La Bamba (1987) Lou Diamond Phillips / subtitrat

poster La Bamba (1987)

La Bamba
aka Let’s Go, biografic, film american, regia Luis Valdez.
În rolurile principale: Lou Diamond Phillips, Esai Morales, Rosanna DeSoto.

Ritchie Valens (n. Richard Steven Valenzuela, 13 mai 1941 – d. 3 februarie, 1959) a fost un cântăreț american, compozitor și chitarist.

foto Ritchie ValensI se atribuie piese ca: „La Bamba”, „Donna”, „Come on Let’s Go”, „We Belong Together”. A avut o carieră fulminantă, de doar câteva luni, timp în care și-a legat numele de istoria muzicii în general și de cea a rock’n’rollului în special.

În 3 februarie 1959, zi cunoscută ca „Ziua în care muzica a murit”, Ritchie Valens a murit într-un accident de avion lângă o fermă de lângă Lacul Clare, statul Iowa, S.U.A., alături de alți doi mari artiști ai vremii, Buddy Holly și Perry Richardson (The Big Bopper).

Caseta film La Bamba
Titlul original: La Bamba
Regia: Luis Valdez
Scenariul: Luis Valdez
Distributia: Lou Diamond Phillips (Ritchie Valens), Esai Morales (Roberto “Bob” Morales – Ritchie’s half-brother), Rosanna DeSoto (Connie Reyes – Ritchie’s mother), Danielle von Zerneck (Donna Ludwig), Elizabeth Peña (Rosie Morales), Joe Pantoliano (Bob Keane), Rick Dees (Ted Quillin), Marshall Crenshaw (Buddy Holly), Howard Huntsberry (Jackie Wilson), Brian Setzer (Eddie Cochran), Stephen Lee (The Big Bopper)..
Durata: 108 minute
An: 1987
Gen: Biografic/Drama/Muzica

Filmul – La Bamba
La Bamba este povestea lui Ritchie Valens, un tanar american de origine mexicana, care a trait cat sa-si lege numele de istoria rock’n’roll-ului. Nu a avut decat trei-patru hituri (printre care La Bamba) intr-o cariera care a durat mai putin de sase luni, pentru ca Ritchie Valens a murit intr-un accident de avion inainte sa implineasca 18 ani. Uneori e nevoie doar de o farama de timp pentru ca o legenda sa se nasca si sa dureze.

La Bamba (1987)

Server 1
Server 2