Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Aug 6th, 2020

Film – La răscruce de vânturi – Wuthering Heights (1939)

poster Wuthering Heights (1939)Wuthering Heights, dramă romantică, film american, regia William Wyler.
În rolurile principale: Merle Oberon, Laurence Olivier, David Niven.

Actiunea se petrece la inceputul secolului al XIX-lea la o ferma din Yorkshire. Stapanul, domnul Earnshaw ,soseste din calatorie cu un copil cam negricios, pe nume Heathcliff. Felul cum se poarta nu este pe placul familiei, nefiind demn de un domn, asa ca baiatul este nevoit sa lucreze pe langa casa. Odata cu trecerea timpului, intre el si fiica familiei Earnshaw, Catherine Earnshaw, se naste o poveste de dragoste, legata mai mult din placerea amandurora de a strabate pamanturile in lung si in lat si de frumusetea naturii. Dar Catherine il cunoaste pe Edgar Linton si se casatoreste cu el..

Caseta film Wuthering Heights
Titlul original: Wuthering Heights
Regia: William Wyler
Scenariul: Charles MacArthur, Ben Hecht, John Huston
Distributia: Laurence Olivier (Heathcliff), Merle Oberon (Catherine Earnshaw Linton), David Niven (Edgar Linton), Flora Robson (Ellen Dean), Geraldine Fitzgerald (Isabella Linton), Hugh Williams (Hindley Earnshaw), Donald Crisp (Dr. Kenneth), Leo G. Carroll (Joseph), Miles Mander (Mr. Lockwood – the stranger), Cecil Kellaway (Earnshaw, Cathy’s father), Cecil Humphreys (Judge Linton), Sarita Wooton (Cathy – a Child), Rex Downing (Heathcliff – a Child), Douglas Scott (Hindley – a Child), Vernon Downing (Giles)
Durata: 103 minute
An: 1939
Gen: Drama/Romantic

Premiile filmului Wuthering Heights (1939)
Premii Oscar 1940: Cea mai buna imagine alb-negru – Gregg Toland.

Filmul – La rascruce de vanturi
..Heathcliff paraseste tara, iar cand se intoarce cumpara Wuthering Heights si se casatoreste cu sora lui Edgar, Isabelle Linton, ca sa se razbune pentru tradarea fiintei iubite. Cand Cathy moare, acesta vine la patul ei si o roaga sa nu-l lase niciodata in pace, sa-l chinuie in chip de fantoma la Wuthering Heights. Filmul este o ecranizare a binecunoscutului roman de Emily Brontë, Wuthering Heights.

La răscruce de vânturi – Wuthering Heights (1939)