Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Oct 3rd, 2017

Film – Lăcomie / Rapacitate – Greed (1924)

Lăcomie / Rapacitate

poster Greed (1924)Greed, dramă western, film mut apărut în anul 1924, regia Erich von Stroheim.
În rolurile principale: Gibson Gowland, ZaSu Pitts, Jean Hersholt.

În 12 ianuarie 1924, un mic grup de oameni au asistat la proiecţia de nouă ore şi jumătate a epopeii “Lăcomie” de Erich von Stroheim, la solicitarea regizorului.
Dar când a avut loc premiera la New York, în 4 decembrie 1924, filmul a fost scurtat din ordinul şefilor studioului la puţin peste două ore.
Ceea ce s-a pierdut este considerat a fi una din cele mai mari tragedii din istoria filmului.
Secvenţele lipsă au fost numite “Sfântul Graal” al cinematografiei.
Noi am încercat să reconstruim naraţiunea pierdută a poveştii pe care von Stroheim a intenţionat s-o spună iniţial.”

Caseta film Greed
Titlul original: Greed
Regia: Erich von Stroheim
Scenariul: Erich von Stroheim, June Mathis
Distributia: Zasu Pitts (Trina), Gibson Gowland (McTeague), Jean Hersholt (Marcus), Dale Fuller (Maria), Tempe Pigott (Mother McTeague), Sylvia Ashton (‘Mommer’ Sieppe), Chester Conklin (‘Popper’ Sieppe), Joan Standing (Selina)..
Durata: 3 ore, 59 minute
An: 1924
Gen: Drama/Western

Filmul – Lăcomie / Rapacitate
După ce un doctor şarlatan îl ajută pe Mac să plece din oraşul minier al copilăriei sale, acesta devine dentist în San Francisco. Acolo o întâlneşte pe Tina, de care se îndrăgosteşte. Cel mai bun prieten şi rival al său este Marcus, care îi acordă permisiunea de a se căsători cu Tina, dar care se răzgândeşte în momentul în care află că aceasta a câştigat la loterie. Marcus îl ruinează pe Mac denunţându-l autorităţilor că practică medicina fără diplomă. Mac decade treptat până la nivelul unei existenţe dominate de patima beţiei şi violenţă domestică. Pe Tina, banii câştigaţi la loterie o transformă într-un monstru de zgârcenie, neputându-se despărţi de monedele de aur, deşi ea şi Mac mor de foame.

Greed (1924) subtitrat