Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Aug 9th, 2017

Film – Laleaua Neagră – La tulipe noire – The Black Tulip (1964)

Laleaua Neagră

poster La tulipe noire - The Black Tulip (1964)La tulipe noire, acțiune comedie, coproducție franco-italo-spaniolă, film apărut în anul 1964, regia Christian-Jaque.
În rolurile principale: Alain Delon, Virna Lisi, Dawn Addams.
Filmul La tulipe noire (1964) se bazează pe romanul La Tulipe Noire, scris de Alexandre Dumas, père, roman publicat în anul 1850.

Caseta film La tulipe noire
Titlul original: La tulipe noire
Titlul alternativ: The Black Tulip, El tulipán negro, Il tulipano nero, Черный тюльпан
Regia: Christian-Jaque
Scenariul: Henri Jeanson, Christian-Jaque
Distributia: Alain Delon (Julien de Saint Preux / Guillaume de Saint Preux), Virna Lisi (Caroline „Caro“ Plantin), Adolfo Marsillach (Baron La Mouche), Dawn Addams (Marquise Catherine de Vigogne), Akim Tamiroff (Marquis de Vigogne), Laura Valenzuela (Lisette), George Rigaud (Polizeichef), Francis Blanche (Plantin), José Jaspe (Brignon), Robert Manuel (Prince Alexandre de Grassillac de Morvan-Le-Breau)
Durata: 110 minute
An: 1964
Gen: Actiune/Aventura/Comedie

Filmul – Laleaua Neagră
Paris, inainte de izbucnirea revolutiei din 1789. Guillaume de Saint-Preux, om cinic, crud si egoist, profitand de atmosfera furtunoasa, dar si confuza din tara, prada nobilimea, sub numele de Laleaua Neagra. Guillaume se ascunde sub titlul nobiliar si intretine relatii amicale cu marchizul de Vigogne, a carui sotie ii este amanta. Intuind adevarata identitate a lui Guillaume, generalul de politie La Mouche ii intinde o cursa. In lupta, Guillaume este ranit, la obraz. Seful politiei spera ca, la receptia de a doua zi, sa poata deconspira indentitatea Lalelei Negre. Dar vicleanul Guillaume apeleaza la fratele sau geaman – Julien. Asemanarea fizica a celor doi este perfecta, numai ca Julien este un tanar romantic, fermecator, animat de idei revolutionare. (Cinemagia)

Laleaua Neagră – La tulipe noire – The Black Tulip (1964) subtitrat

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.