Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jan 19th, 2020

Film – Le Mans (1971) Steve McQueen / subtitrat

poster Le Mans (1971)Le Mans, acțiune, film american, regia Lee H. Katzin și John Sturges; O nominalizare Globul de Aur.
În rolurile principale: Steve McQueen, Siegfried Rauch, Elga Andersen.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans (franceză: 24 Heures du Mans) este cea mai veche cursă de mașini sport active din lume în cursele de anduranță, desfășurată anual din 1923 în apropierea orașului Le Mans, Franța. Este considerată una dintre cele mai prestigioase curse de automobile din lume și a fost numită „Grand Prix of Endurance and Efficiency”.
24 Heures du Mans este o cursă de anduranță care are loc anual în luna iunie pe circuitul de la Le Mans, Franța.

Caseta film Le Mans
Titlul original: Le Mans
Regia: Lee H. Katzin, John Sturges
Scenariul: Harry Kleiner
Distributia: Steve McQueen (Michael Delaney), Siegfried Rauch (Erich Stahler), Elga Andersen (Lisa Belgetti), Ronald Leigh-Hunt (David Townsend), Fred Haltiner (Johann Ritter), Luc Merenda (Claude Aurac), Christopher Waite (Larry Wilson), Louise Edlind (Mrs. Anna Ritter), Angelo Infanti (Lugo Abratte), Jean-Claude Bercq (Paul-Jacques Dion), Michele Scalera (Vito Scaliso), Gino Cassani (Loretto Fuselli), Alfred Bell (Tommy Hopkins), Carlo Cecchi (Paolo Scadenza)
Durata: 106 minute
An: 1971
Gen: Actiune/Aventura/Drama/Sport

Filmul – Le Mans
Steve McQueen, el însusi campion de curse, a condus cea mai mare parte a traseului de 8,5 mile de la Le Mans, deseori cu viteze de peste 350 km/h.
45 de vedete ale curselor de masini i se alãturã lui STEVE McQUEEN în aceastã recreere a celei mai dure curse de pe planetã ­ Le Mans. Întorcându-se în Franta pentru a concura la un an dupã ce a avut un accident, un sofer american (McQUEEN) este atras de vãduva unui pilot ucis în acelasi accident. Filmat în Franta, filmul, plin de imagini superbe, aruncã o privire în lumea extraordinarã a masinilor si a personalitãtilor unice de pe circuitele de curse.

Le Mans (1971)