Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Jul 28th, 2010

Film Lebedele The Wild Swans desen animat

Lebedele poster Lebedele The Wild Swans desen animat, vedeti aici filmul dublat in limba romana.
Iubirea micutei Elsa pentru fratii sai, printii transformati in lebede, dovedeste ca puterea sacrificiului de sine nu are limite cand binele lupta cu toate fortele impotriva raului.

LEBEDELE, de Hans Christian Andersen
(Iata mai jos un crampei din firul povestii)
…Când soarele tocmai asfinţea, ea a văzut cum veneau din larg unsprezece lebede cu coroane de aur pe cap. Imediat ce soarele s-a scufundat în apă, lebedele deodată s-au preschimbat în unsprezece prinţi frumoşi, fraţii ei. Fata s-a repezit în braţele lor şi toţi râdeau şi plângeau de bucurie. Apoi au lucrat toată noaptea împletind o plasă mare şi groasă din răchită mlădioasă şi trestie tare. Au pus-o pe Eliza în plasă şi, când a răsărit soarele şi fraţii s-au prefăcut iar în lebede, au apucat plasa cu pliscurile şi s-au înălţat spre cer. Au zburat aşa ziua întreagă deasupra mării şi spre seară au poposit pe o insulă cu o peşteră. Eliza s-a rugat lui Dumnezeu s-o ajute şi s-a culcat după ce fraţii ei au plecat. În vis, i-a apărut o zână:
– Fraţii tăi pot să scape. Vezi tu urzica asta pe care o ţin în mână? Urzici de acestea tu trebuie să le culegi şi să nu te sperii că or să te usture mâinile. Să coşi unsprezece cămăşi cu mâneci lungi şi să le arunci peste cele unsprezece lebede şi atunci vraja o să se desfacă. Dar să ştii că din clipa în care o să începi lucrul şi până o să-l isprăveşti nu trebuie să vorbeşti deloc. Cel dintâi cuvânt pe care îl vei rosti va străpunge ca un cuţit inima fraţilor tăi.
Eliza a simţit ca o arsură şi s-a trezit. A ieşit din peşteră şi a început lucrul. Mâinile şi braţele ei erau pline de băşici, dar ea îndura orice…  

vedeti in player desen animat Lebedele


Hans Christian Andersen (1805-1875)
a fost scriitor si poet danez, celebru pentru basmele sale. Printre cele mai cunoscute povesti ale sale se numără „Crăiasa zăpezilor”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului” si „Rătusca cea urâtă”. În timpul vieții Andersen a fost celebrat de regalitate si aclamat pentru că a adus bucurie copiilor din întreaga Europă. Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi si continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume.

Povestile
lui Hans Christian Andersen:
Printesa si mazărea, Degetica, Cutia cu iască, Mica sirenă,Hainele cele noi ale împăratului, Lebedele, Soldătelul de plumb, Turma de porci, Ole-Lukøie, Bradul, Privighetoarea, Rătusca cea urâtă, Clopotul, Pantofiorii cei rosii, Crăiasa Zăpezilor, Familia fericită, Micul Tuk, Casa Veche, Umbra, Povestea unei mame, Fetita cu chibriturile, Este foarte adevarat!

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.