Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Oct 8th, 2010

Film – Leon – The Professional (1994)

Share This
Tags

Leon

 

poster Léon - Leon (1994) - Film Leon The Professional Léon: The Professional, thriller francez aparut in 1994, regia Luc Besson.
În rolurile principale: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman.
Filmul, in prezentarea sa la Québec, a avut titlul “Le Professionnel” (The Professional – Profesionistul). Este un film francez, in regia lui Luc Besson care realizeaza astfel al saselea lung metraj al sau, fiind, intr-un anume fel, o urmare la filmul Nikita (1990).
Filmul a fost bine primit atat in SUA cat si in Franta.

Caseta film Leon
Titlul original: Léon
Titlul alternativ: Léon: The Professional
Regia: Luc Besson
Scenariul: Luc Besson
Distributia: Jean Reno (Leon), Natalie Portman (Mathilda), Gary Oldman (Norman Stansfield), Danny Aiello (Tony), Mario Todisco, Michael Badalucco, Danny Aiello (Tony), Robert LaSardo..
Durata: 136 minute
An: 1994
Gen: Crima/Drama/Thriller

 Filmul – Leon
Leon (Jean Reno) este un asasin de profesie care locuieşte singur în cartierul Mica Italie din New York. Cele mai multe dintre contractele sale provin de la un mafiot pe nume Tony (Danny Aiello), care opereaza de la restaurantul său “Supreme Macaroni”. Leon isi petrece timpul liber facand exerciţii fizice, a avand grijă de o floare de apartament (Aglaonema), pe care o descrie drept “cel mai bun prieten”, şi vizionand muzicaluri cu Gene Kelly…
Leon, filmul, rememorează viaţa unui criminal care trăieste singur în New York. El ii ofera adapost unei fetiţe de doisprezece ani a cărei familie a fost ucisa pentru ca a furat cocaină. Pentru a-si razbuna fratiorul ucis, Mathilda îi cere lui Leon s-o invete “meseria” sa.

vedeti in player filmul Leon
filmul are subtitrare in limba romana


Film după film, Luc Besson Leon isi transforma creatia progresand si oferindu-i unitate; a castigat din experienta realizărilor sale anterioare si a construit totul, de la scenariu până la sfârşit..

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.