Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Nov 14th, 2021

Film – Leul din Flandra – De leeuw van Vlaanderen (1985)

poster De leeuw van Vlaanderen (1985)De leeuw van Vlaanderen, război, film Belgia / Olanda, regia Hugo Claus.
În rolurile principale: Frank Aendenboom, Bert André, Piet Balfoort.

Bătălia pintenilor de aur (olandeză: Guldensporenslag; franceză: Bataille des éperons d’or) a fost o confruntare militară între armata regală a Franței și forțele rebele ale comitatului Flandra la 11 iulie 1302, în timpul războiului franco-flamand (1297). –1305). A avut loc în apropierea orașului Kortrijk (Courtrai) din Belgia actuală și a avut ca rezultat o victorie neașteptată pentru flamanzi. Este uneori denumită Bătălia de la Courtrai.
În secolele al XIX-lea și al XX-lea, Bătălia Pintenilor de Aur a devenit un important punct de referință cultural pentru Mișcarea flamandă. În 1973, data bătăliei a fost aleasă pentru a fi data sărbătorii oficiale a Comunității Flamande din Belgia.

poster Bătălia pintenilor de aurCaseta film De leeuw van Vlaanderen
Titlul original: De leeuw van Vlaanderen
Titlul alternativ: Le Lion des Flandres
Regia: Hugo Claus
Scenariul: Hugo Claus, Hendrik Conscience
Distributia: Frank Aendenboom (Robrecht van Bethune), Bert André (Eremiet (I), Piet Balfoort, Theu Boermans (Jacques de Chatillon, comte de Leuze), Chris Boni (Moeder Breydel), Hans Boskamp (St.Pol), Ronnie Commissaris (Jan van Renesse), Jules Croiset (Robert d’Artois), Bart Dauwe, Jo De Meyere (Bauden de Vos), Hans De Munter (Adolf van Nieuwland)..
Durata: 90 minute
An: 1985
Gen: Drama/Razboi

Filmul – Leul din Flandra
O poveste centrată pe Bătălia Pintenilor de Aur din 1302, unde soldații flamanzi au câștigat o victorie majoră asupra glorioșilor cavaleri francezi.

De leeuw van Vlaanderen (1985)