Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Apr 2nd, 2019

Film – Lidice (2011) Karel Roden, Zuzana Fialová / subtitrat

poster Lidice (2011)Lidice aka The Butcher of Prague (Fall of the Innocent), dramă război, film Cehia, regia Petr Nikolaev.
În rolurile principale: Karel Roden, Zuzana Fialová, Zuzana Bydzovská.

Lidice (în germană: Liditz) este o localitate în Cehia, la nord-vest de Praga. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după uciderea de către partizani a protectorului german al Boemiei și Moraviei Reinhard Heydrich, localitatea a fost distrusă complet de hitleriști (iunie 1942), iar populația a fost exterminată. Aici se află și un muzeu memorial.

Masacrul de la Lidice din 1942 este fără îndoială cel mai întunecat moment al istoriei recente cehești, fiind de altfel singurul act de genocid din timpul războiului, recunoscut de către Germania nazistă. Filmul reunește trei povești ale unor destine frânte de acest episod negru. Prima dintre ele este aceea a unei familii în care tatăl își ucide fiul în mod accidental și este condamnat la închisoare..

Caseta film Lidice
Titlul original: Lidice
Regia: Petr Nikolaev
Scenariul: Zdeněk Mahler
Distributia: Karel Roden (Frantisek Síma), Zuzana Fialová (Marie Vanková), Zuzana Bydzovská (Anezka Símová), Roman Luknár (Vlcek), Marek Adamczyk (Václav Fiala), Jan Budar (Safebreaker Petiska), Ondrej Novák (Karel Síma), Adam Kubista (Eda Síma), Veronika Kubarová (Anicka)..
Durata: 126 minute
An: 2011
Gen: Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Lidice / Măcelarul din Praga
..A doua ne aduce în prim plan pretextul folosit de naziști pentru masacru, o scrisoare care era în mod evident o minciună nevinovată, urmărind să ascundă o infidelitate conjugală. A treia poveste este despre frică, despre asumarea responsabilității și despre compromisul pe care cineva trebuie să-l facă pentru a supraviețui, pierzându-și însă demnitatea și onoarea.

Lidice (2011) subtitrat

Server 1
Server 2