Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jul 29th, 2014

Film – Lolita – Lolita (1962) – subtitrat

poster Lolita (1962) Lolita, drama, film aparut in 1962, regia Stanley Kubrick.
In rolurile principale: James Mason, Shelley Winters, Sue Lyon.
Filmul Lolita (1962), ecranizare dupa romanul Lolita scris de Vladimir Nabokov si publicat in anul 1955, Paris, Editura Olympia Press.

Caseta film Lolita
Titlul original: Lolita
Regia: Stanley Kubrick
Scenariul: Vladimir Nabokov, Stanley Kubrick
Distributia: James Mason (Humbert “Hum” Humbert), Shelley Winters (Charlotte Haze-Humbert), Sue Lyon (Dolores “Lolita” Haze), Peter Sellers (Clare Quilty), Gary Cockrell (Richard “Dick” Schiller), Jerry Stovin (John Farlow), Diana Decker (Jean Farlow), Lois Maxwell (Mary Lore), Cec Linder (Doctorul Keegee)..
Durata: 152 minute
An: 1962
Gen: Drama/Romantic

Un film pentru cinefili, realizat de Stanley Kubrick intr-o epoca a cenzurii americane care nu i-a permis respectarea tuturor elementelor romanului pe care l-a dramatizat.
De vazut si Lolita (1997), o co-productie franco-americana in regia lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons in rolul lui Humbert Humbert si Dominique Swain, Lolita.

FilmulLolita
Profesorul englez trecut de 40 de ani Humbert Humbert închiriază o cameră în casa văduvei Charlotte Haze din orăşelul Ramesdale, cu scopul de a-şi petrece acolo vara înainte de a-şi începe cariera la liceul Beardsley. După ce o cunoaşte de frumoasa fiică în vârstă de 14 ani a gazdei pe nume Dolores Haze, care este alintată Lolita, profesorul Humbert se îndrăgosteşte nebuneşte de ea, căsătorindu-se cu Charlotte doar pentru a fi mai aproape în calitatea lui de tată vitreg de subiectul pasiunii sale.
(filme vechi alb-negru, film controversat, tata vitreg indragostit de propria fiica, depasirea barierelor morale si sociale, pasiune ascunsa pentru fructul interzis, povestea unei iubiri vicioase)

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.