Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Aug 23rd, 2010

Film – Love Story (1970)

Share This
Tags

Love Story

poster Love Story Love Story, un film din anul 1970, este o drama romantica, filmul are la bază cartea Love story scrisă de Erich Segal. Este filmul de debut al lui Tommy Lee Jones.
Love Story a fost urmat de “Oliver’s Story” care s-a dorit a fi o continuare a povestii de dragoste, insa audienta si critica i-au fost potrivnice.
Romanul “Love Story”, a fost scris de Erich Segal in 1970 la solicitarea Studiourilor Paramount care doreau o avanpremiera; baza de plecare a romanului a fost scenariul filmului Love Story , a fost publicat in 1970 de Valentine’s Day si a devenit best-seller fiind tradus in peste 20 de limbi.

O replica a dialogului din film a devenit celebra: “Dragostea înseamnã sã nu fi nevoit sã spui niciodatã “îmi pare rãu”.
Celebra a devenit si bucata muzicala “(Where Do I Begin?) Love Story”.

Caseta film Love Story
Regia: Arthur Hiller
Scenariul: Erich Segal
Muzica: Francis Lai
Distributia: Ryan O’Neal (Oliver Barrett IV), Ali MacGraw (Jennifer Cavilleri), Tommy Lee Jones (Hank), Katharine Balfour (Dna. Barrett), Milo Boulton, Walker Daniels (Ray Stratton), Ray Milland (Oliver Barrett III), Grant Willis, Andrew Duncan (Blauvelt), Stephen Dowling
Durata film: 99 minute

Premii:
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film — Dramă
Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actrită — Dramă — Ali MacGraw
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun regizor — Arthur Hiller
Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră — Francis Lai
Premiul Globul de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră — Francis Lai
Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu — Erich Segal
—————————————————–

Filmul – Love Story
Oliver Barrett IV, student la drept si Jennifer Cavilleri, studenta la muzica, amandoi impartasesc o chimie pe care nu o pot nega si o iubire pe care nu o pot ignora, in ciuda mediului diferit din care provin: avere, religie , stil de viata.

Love Story (1970) subtitrat