Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Oct 22nd, 2021

Film – Lungul drum spre casă – The Long Voyage Home (1940) John Wayne, Thomas Mitchell

poster The Long Voyage Home (1940)The Long Voyage Home, dramă, film american, regia John Ford; 6 nominalizări Oscar.
În rolurile principale: John Wayne, Thomas Mitchell, Ian Hunter.

Scenariul filmului a fost adaptat de Dudley Nichols după piesele de teatru “The Moon of the Caribbees”, “In the Zone”, “Bound East for Cardiff” și “The Long Voyage Home” de Eugene O’Neill. Piesele originale de Eugene O’Neill au fost scrise în timpul Primului Război Mondial și au fost printre piesele sale anterioare. Ford a stabilit ca acțiunea pentru film, însă, să se desfășoare în primele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Un vas britanic cu aburi, SS Glencairn, se află într-o călătorie lungă spre casă din Indiile de Vest la Baltimore și apoi în Anglia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Echipajul este un grup pestriț, iubitor de distracție și băutură tare. Printre ei se numără liderul lor, un irlandez de vârstă mijlocie pe nume Driscoll; un tânăr fost fermier suedez, Ole Olsen; un steward răutăcios poreclit Cocky; un englez chinuit, asemănător lordului Jim, Smitty; și un voinic robust și de încredere, Davis..

Caseta film The Long Voyage Home
Titlul original: The Long Voyage Home
Regia: John Ford
Scenariul: Dudley Nichols
Distributia: John Wayne (Olsen), Thomas Mitchell (Driscoll), Ian Hunter (Smitty), Barry Fitzgerald (Cocky), Wilfrid Lawson (Captain), John Qualen (Axel), Mildred Natwick (Freda), Ward Bond (Yank), Arthur Shields (Donkeyman), Joseph Sawyer (Davis), J.M. Kerrigan (Crimp), Rafaela Ottiano (Bella), Carmen Morales (Principal Spanish Girl), Jack Pennick (Johnny), Bob E. Perry (Paddy), Constant Frenke (Norway), David Hughes (Scotty), Constantine Romanoff (Big Frank)..
Durata: 105 minute
An: 1940
Gen: Drama/Razboi

Filmul – Lungul drum spre casa
..Într-o noapte sufocantă într-un port din Indiile de Vest, echipajul a fost consemnat pe navă din ordinul căpitanului, dar Drisk a aranjat să aducă o barcă plină cu “doamne locale”. Echipajul chefuiește până când se iscă o ceartă în stare de ebrietate și doamnelor li se ordonă să coboare de pe navă și li se refuză orice compensație promisă. A doua zi, nava navighează pentru a-și ridica marfa pentru călătoria de întoarcere în Anglia. Când echipajul descoperă că încărcătura este explozibilă, se răzvrătește, dar este calmat de căpitan și îndemnat la supunere.

The Long Voyage Home (1940)