Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Oct 15th, 2021

Film – Lupta uitată – De slag om de Schelde (2020)

poster De slag om de Schelde (2020)De slag om de Schelde (The Forgotten Battle), război, film Olanda, regia Matthijs van Heijningen Jr.
În rolurile principale: Gijs Blom, Jamie Flatters, Susan Radder.

Bătălia de la Walcheren Causeway
După invazia din Normandia a armatelor aliate, începând cu 13 august 1944, forțele germane au rezistat cu încăpățânare în porturile franceze și belgiene din Canalul Mânecii. Acest lucru i-a forțat pe aliați să aducă toate proviziile pentru armatele lor care avansau rapid din portul artificial pe care îl construiseră de pe plajele Normandiei și din Cherbourg.
Datorită capacității sale portuare, Anversul a devenit obiectivul imediat al grupului britanic de armată 21 comandat de mareșalul Bernard Montgomery. În timp ce Anversul a fost cucerit de Montgomery pe 4 septembrie, nu s-au putut debarca provizii acolo până când forțele germane care dețineau partea inferioară a Scheldtului, între Anvers și Marea Nordului, au fost eliminate.

Bătălia de pe Scheldt / Escaut a fost o serie de acțiuni militare întreprinse de Armata I canadiană, în rândul căreia luptau în afară de canadieni și formațiuni britanice și poloneze, pentru transformarea portului Antwerp într-un punct de reaprovizionare pentru trupele aliate din nord-vestul Europei.

Caseta film De slag om de Schelde
Titlul original: De slag om de Schelde
Titlul alternativ: La batalla olvidada / La Bataille de l’Escaut / Die Schlacht um die Schelde / La battaglia dimenticata / Битва на Шельде
Regia: Matthijs van Heijningen Jr.
Scenariul: Paula van der Oest, Jesse Maiman
Distributia: Gijs Blom (Marinus van Staveren), Jamie Flatters (William Sinclair), Susan Radder (Teuntje Visser), Jan Bijvoet (Doctor Visser), Tom Felton (Tony Turner), Coen Bril (Henk Schneijder), Theo Barklem-Biggs (John), Scott Reid (Nigel), Marthe Schneider (Janna), Ronald Kalter (Dirk Visser), Justus von Dohnányi (Oberst Berghof), Mark van Eeuwen (Pim den Oever), Richard Dillane (Captain Sinclair), Gordon Morris (Sergeant Mackay)..
Durata: 123 minute
An: 2020
Gen: Drama/Razboi

Filmul – Lupta uitata
În timpul bătăliei de la Schelde din al Doilea Război Mondial, un pilot de planor, un soldat nazist și o membră a Rezistenței își împletesc, în mod tragic, destinele.
Amplasat în toamna anului 1944, filmul folosește o serie de acțiuni istorice ca fundal, inclusiv bătălia de pe Walcheren Causeway din octombrie 1944.

Bătălia de pe Walcheren Causeway (Operațiunea Vitality) a fost un angajament al Bătăliei din Scheldt între Brigada a 5-a de infanterie canadiană, elementele Diviziei 52 de infanterie britanice (Lowland) și trupele Armatei a 15-a germane în 1944. A fost primul dintre multele conflicte pe și în jurul insulei Walcheren în timpul luptelor din Scheldt.
A fost, de asemenea, a doua bătălie majoră purtată pentru o caracteristică a terenului cunoscută sub numele de Sloedam în timpul celui de-al doilea război mondial.

Click aici pentru toate filmele despre al doilea razboi mondial
la magazinweb.net

De slag om de Schelde (2020)