Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Aug 14th, 2019

Film – Maestrul și Margareta – Il Maestro e Margherita (1972)

poster Il Maestro e Margherita (1972)Majstor i Margarita aka Il Maestro e Margherita (The Master and Margarita), dramă, film Italia / Yugoslavia, regia Aleksandar Petrović.
În rolurile principale: Ugo Tognazzi, Mimsy Farmer, Alain Cuny.
Nikolaj Maksudov este un maestru dramaturg al Uniunii Sovietice, din Moscova anilor treizeci, care decide să scrie o comedie liber inspirată de dialogurile dintre Isus și Pontius Pilat, prezente în evanghelii.
Spectacolul este organizat și, în timpul repetițiilor la teatrul de comedie, apare un anumit profesor Woland, ulterior identificat ca însuși diavolul, care viziteaza Moscova din acea vreme și este ajutat de cei doi bizari slujitori ai săi, Korovjev și Azazello.
Profesorul Woland se va prezenta apoi ca expert în magie neagră..

Caseta film Il Maestro e Margherita
Titlul original: Majstor i Margarita
Regia: Aleksandar Petrović
Scenariul: Barbara Alberti, Amedeo Pagani, Aleksandar Petrović, Roman Wingarten, Mikhail Bulgakov
Distributia: Ugo Tognazzi (The Master – Nikolaj Afanasijevič Maksudov), Mimsy Farmer (Margarita), Alain Cuny (Woland), Bata Živojinović (Koroviev), Pavle Vuisić (Azazello), Fabijan Šovagović (Berlioz), Ljuba Tadić (Pontius Pilate), Taško Načić (Rimsky), Danilo Stojković (Popov), Fahro Konjhodžić, Zlatko Madunić (Oskar Danilović)
Durata: 95 minute
An: 1972
Gen: Drama/Fantezie/Horror/Romantic

Filmul – Maestrul si Margareta
..Prima reprezentare este amânată, boicotată de cenzura politică a vremii, în special de tovarășii de partid ai lui Nikolaj, până in punctul in care îl invita să se exileze in Ialta.
Între timp, Nikolaj s-a îndrăgostit platonic de tânăra Margareta, o fată blondă misterioasă pe care a cunoscut-o din întâmplare și a cărei sentiment pare să fie reciproc.
Profesorul Woland, foarte interesat de activitatea lui Nikolaj cu privire la temele tratate în piesă, intervine cu magie, pedepsire sau chiar moarte, pe toți cei care încearcă să împiedice munca maestrului.
Dar Nikolaj recunoaște diavolul din Woland și din acest motiv, este considerat de toată lumea ca nebun si apoi este închis într-un azil.

Maestrul și Margareta – Il Maestro e Margherita (1972)

Server 1
Server 2 Server 3