Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Dec 30th, 2017

Film – Mai întâi l-au omorât pe tata – First They Killed My Father (2017) [HD]

Mai întâi l-au omorât pe tata: o fiică a Cambodgiei își amintește

poster First They Killed My Father (2017)First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers, O nominalizare Globul de Aur, regia Angelina Jolie.
În rolurile principale: Sareum Srey Moch, Phoeung Kompheak, Sveng Socheata.
O fată de 7 ani este forțată să se antreneze ca soldat copil, în timp ce frații ei sunt trimiși în lagărele de muncă în timpul regimului socialist Khmer Rouge.
În timpul războiului din Vietnam, armata Statelor Unite începe să bombardeze țara neutră a Cambodgiei, invadând-o în timpul campaniei cambodgiene. Confruntându-se cu bombardamentele americane constante, mulți cambodgieni încep să caute protecția Khmer-ilor Roșii.

Războiul civil cambodgian (1967-1975)
Un conflict între forțele Partidului Comunist din Kampuchea, cunoscut sub numele de “Khmer Rouge”, aliații lor din Republica Democratică Vietnam (Vietnamul de Nord) și Frontul Național de Eliberare din Vietnamul de Sud. Nam (cunoscut sub numele de Việt Cộng) cu cele ale Guvernului Regatului Cambodgiei (după octombrie 1970, Republica Khmer), susținut de Statele Unite și de Vietnamul de Sud.
În cinci ani, războiul civil cambodgian a costat Statele Unite aproximativ 1 milion de dolari pe zi – un total de 1,8 miliarde de dolari în asistență militară și economică. Operațiunea “Freedom Deal” a mai costat încă șapte miliarde de dolari SUA.
În ultima zi a “Freedom Deal”, pe 15 august 1973, 250.000 de tone de bombe au fost aruncate asupra Republicii Khmer, cu 82.000 de tone lansate în ultimele 45 de zile ale operațiunii.
De la lansarea operațiunii “Menu” în 1969, forțele aeriene ale SUA au lansat 539.129 tone de muniție în Cambodgia.
Cambodgia este cea mai bombardată țară din istorie.

Caseta film First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers
Titlul original: First They Killed My Father
Titlul alternativ: Primero asesinaron a mi padre, Se lo llevaron: recuerdos de una niña de Camboya, D’abord, ils ont tué mon père, Per primo hanno ucciso mio padre, Сначала они убили моего отца
Regia: Angelina Jolie
Scenariul: Loung Ung, Angelina Jolie
Distributia: Sreymoch Sareum (Loung Ung), Kompheak Phoeung (Pa Ung), Socheta Sveng (Ma Ung), Sreyneang Oun (Keav)..
Durata: 136 minute
An: 2017
Gen: Biografic/Drama/Istoric

Filmul – Mai întâi l-au omorât pe tata: o fiică a Cambodgiei își amintește
Film istoric biografic bazat pe memoriile lui Loung Ung, o activistă pentru drepturile omului care a supraviețuit perioadei opresive de guvernare a Khmer Rouge din Cambodgia. Autoarea cambodgiană Loung Ung, o adevărată supraviețuitoare a dictaturii groazei din țara sa și a regimului khmerilot rosii, povestește ororile pe care le-a suferit în timpul terifiantei guvernări.

Mai întâi l-au omorât pe tata – First They Killed My Father (2017) subtitrat