Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Nov 23rd, 2023

Film – Marchizul de Sade – Quills (2000)

Marchizul de Sade

poster Film - Marchizul de Sade - Quills (2000) Quills, film biografic, coproducție anglo-americano-germană, film apărut în anul 2000, regia Philip Kaufman.
In rolurile principale: Geoffrey Rush, Kate Winslet, Joaquin Phoenix, Michael Caine.
——————-
“Quills”, in limba franceza = condeie .

Donatien Alphonse-François, Marchiz de Sade (n. 2 iunie 1740 — d. 2 decembrie 1814) a fost un aristocrat francez care a devenit celebru prin activitatea sa sexuală libertină, perversă și excepțional de violentă precum și prin scrierile sale apologetice despre acest subiect.

Sadismul ca perversiune sexuală și parafilie violentă, și-a primit numele de la activitățile sale criminale, pentru care Marchizul de Sade a fost încarcerat în total 32 de ani din viață, în mai multe închisori și într-un azil.
——————-

Caseta film Quills
Titlul original: Quills
Titlul alternativ: / /
Regia: Philip Kaufman
Scenariul: Doug Wright
Distributia: Geoffrey Rush (Marchizul de Sade), Kate Winslet (Madeleine ‘Maddy’ LeClerc), Joaquin Phoenix (Abatele du Coulmier), Michael Caine (Dr. Royer-Collard), Billie Whitelaw (Doamna LeClerc), Patrick Malahide (Delbené), Amelia Warner (Simone), Jane Menelaus, Stephen Moyer (arhhitectul Prouix)..
Durata: 124 minute
An: 2000
Gen: Biografic/Drama

Filmul – Marchizul de Sade
“Paris, 1794
Dragă cititorule, am o poveste obraznică de povestit, scoasă din paginile cărţilor de istorie, împopoţonata, adevărată, dar care stimulează simţurile garantat.
Povestea lui Mademoiselle Renare: o fermecătoare, tânără aristocrata ale cărei tendinţe sexuale oscilau de la atracţie la bestialitate.
Care nu visează să se răsfeţe cu fiecare spasm de plăcere, hranind fiecare foame depravanta ?
Datorită vitei nobile, Mademoiselle Renare avea darul imunităţii pentru a face asta; cauzând durere şi plăcere în egală măsură.
Până într-o zi când Mademoiselle se afla la mila unui bărbat la fel de pervers ca şi ea. Un bărbat ale cărui talente în arta durerii le întreceau pe ale ei
.”
(Au Clair de la Lune,  marquis de sade, azil de nebuni, Napoleon, Legenda Marchizului de Sade, Franta secolul 18, adulter, excremente umane, ateism, Carte Interzisa, senzualitate, pofte trupesti, sex oral)

Film Nerecomandat sub 18 Ani !

Quills (2000)