Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Jul 3rd, 2015

Film – Mărturisirea – L’aveu – The Confession (1970)

Mărturisirea

poster L'aveu (1970) L’aveu (1970), dramă, co-producție franco-italiană, se bazează pe povestea adevărată a comunistului cehoslovac Artur London, un inculpat în procesul Slansky; regia Costa-Gavras. Gavras a intenționat să realizeze o pledoarie împotriva totalitarismului și, în particular, a stalinismului.
În rolurile principale: Yves Montand, Simone Signoret, Gabriele Ferzetti.

Caseta film L’aveu
Titlul original: L’aveu
Titlul alternativ: The Confession
Regia: Costa-Gavras
Scenariul: Lise London, Artur London
Distributia: Yves Montand (Arthur London), Simone Signoret (Lise London), Michel Vitold (Smola), Gabriele Ferzetti (Kohoutek), Jean Bouise, Marcel Cuvelier, Gérard Darrieu, Gilles Segal, Henri Marteau, Jean Lescot, Michel Beaune, Jacques Rispal, Michel Robin, Georges Aubert, Marc Bonseignour..
Durata: 139 minute
An: 1970
Gen: Drama/Thriller

Filmul – Marturisirea
Anton Ludvik, alias Gerard, vice-ministru al afacerilor externe al Cehoslovaciei după ce este observat și urmărit, este arestat și întemnițat de o organizație care se declara, ea însăși, deasupra partidului.
– – – – – – – – – – – – – – – –
În ianuarie 1968, conservatorii au fost îndepărtaţi din conducerea Partidului Comunist Cehoslovac. Începea o nouă perioadă. Poporul începea din nou să vorbească după ani de linişte, pasivitate, de indiferentă sau de dispreţ.
Dovada era vie: socialismul e în libertatea maselor ca peştele în apă. Dar în ziua în care am sosit la Praga a trebuit să văd invadarea patriei de 600.000 de oameni şi 6.000 de tancuri ale armatelor Pactului de la Varşovia.
Lenin, trezeşte-te. Au înnebunit cu toţii.