Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Sep 16th, 2016

Film – Marty – Marty (1955)

Marty

poster-marty-1955Marty, drama romantica, film american aparut in 1955, regia Delbert Mann; 4 premii şi 4 nominalizări Oscar, 2 premii şi o nominalizare BAFTA, 2 premii Cannes.
In rolurile principale: Ernest Borgnine, Betsy Blair, Joe Mantell.

Caseta film Marty
Titlul original: Marty
Regia: Delbert Mann
Scenariul: Paddy Chayefsky
Distributia: Ernest Borgnine (Marty Piletti), Betsy Blair (Clara), Esther Minciotti (Ms. Piletti, Marty’s mother), Augusta Ciolli (Aunt Catherine), Joe Mantell (Angie), Karen Steele (Virginia), Jerry Paris (Tommy), Frank Sutton (Ralph)
Durata: 90 minute
An: 1955
Gen: Drama/Romantic

Premiile filmului Marty (1955)
Premii Oscar 1956: Cel mai bun film – Harold Hecht; Cel mai bun actor in rol principal – Ernest Borgnine; Cel mai bun regizor – Delbert Mann; Cel mai bun scenariu – Paddy Chayefsky.
Premii BAFTA 1956: BAFTA pentru cel mai bun actor străin – Ernest Borgnine; BAFTA pentru cea mai bună actriţă străină – Betsy Blair.
Premii Cannes 1955: Palme d’Or – Delbert Mann; Premiul OCIC – Delbert Mann.

Filmul – Marty
Marty, de origine italiana, este stabilit si locuieste impreuna cu mama sa intr-un cartier din Bronx. In varsta de 34 de ani si inca necasatorit, Marty este tinta unei batai de cap constante venite din partea familiei si a prietenilor in a-si gasi o nevasta. Nefiind impotriva mariajului, insa dezamagit din pricina sanselor scazute de a-si gasi pe cineva, Marty se complace in statutul sau de burlac. In ciuda esecului pe plan sentimental, Marty este o fire optimista si o companie placuta pentru cei din jur. (Cinemagia)

Filmul Marty (1955) subtitrat

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.