Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jul 26th, 2015

Film – Masacru in Roma – Massacre in Rome – Rappresaglia (1973)

Masacru în Roma

poster Massacre in Rome - Rappresaglia (1973) Rappresaglia, razboi, film aparut in 1973, regia George P. Cosmatos.
In rolurile principale: Richard Burton, Marcello Mastroianni, Leo McKern.
Filmul Rappresaglia (1973) se bazeaza pe cartea Death in Rome scrisa de Robert Katz in anul 1973, o descriere a unor evenimente adevarate.

Rappresaglia (1973) este un film despre Masacrul de la Peșterile Ardeatine din Roma, 24 Martie 1944, comis de germani, ca represalii la atacul de partizani asupra Regimentului de Politie SS Bozen.
Atacul patizanilor a ucis 33 de germani; germanii au ucis 330 de italieni, victime alese la intamplare si in graba.

Caseta film Rappresaglia
Titlul original: Rappresaglia
Titlul alternativ: Massacre in Rome, Das Massaker – Der Fall Kappler, Kostotoimi, Représailles
Regia: George P. Cosmatos
Scenariul: Robert Katz, George P. Cosmatos
Muzica: Ennio Morricone
Distributia: Richard Burton (SS-Obersturmbannführer Herbert Kappler), Marcello Mastroianni (Parintele Pietro Antonelli), Leo McKern (Generalul Kurt Maelzer), John Steiner (Standartenführer Eugen Dollmann), Anthony Steel (Maior Domizlaf), Robert Harris (Parintele Pancrazio), Peter Vaughan (Generalul Albert Kesselring)..
Durata: 110 minute
An: 1973
Gen: Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Masacru in Roma
Italia, Roma. Al doilea razboi mondial.
Aici Radio Roma. Transmitem ştirile. Înaltul Comandament German a emis următorul comunicat: “Pe linia frontului de la Cassino, corpul german de tancuri a întreprins un contraatac victorios împotriva inamicului în incercarea sa de a străpunge defensiva noastră.
Inamicul foloseşte acum trupe de soldaţi negri şi oamenii de alte culori în încercarea zadarnica de a înainta”.
Sfîrșitul comunicatului
Surse neutre din Stockholm şi Lisabona afirmă că aşa-numiţii Aliaţi sunt din ce în ce mai divizaţi. Americanii îi acuză pe englezi de înfometarea Europei. Churchill a fost acuzat de liderii opoziţiei politice britanice că a devenit sclav al bancherilor și evreilor de pe Wall Street.
Le reamintim ascultătorilor că la ora 19:00 intră în vigoare Starea Excepţională. Începând de mâine, raţiile de pâine vor fi reduse de la 150g la 100g ..
– – – – – – – – – – – – –
Şeful poliţiei, Pietro Caruso, a fost judecat de un tribunal italian, a fost condamnat la moarte şi a fost executat.
Generalul Kurt Mälzer a fost judecat şi a fost condamnat la moarte în 1946. Sentinţa nu a fost executată. A murit în închisoare.
Feldmareşalul Albert Kesselring a fost judecat de un tribunal militar britanic în 1947, şi a fost condamnat la moarte. Sentinţa nu a fost executată. A fost eliberat în 1952.
Colonelul Herbert Kappler a fost judecat în Roma, în 1948, şi a fost găsit vinovat. A fost condamnat la închisoare pe viaţă. Îşi ispăşeşte pedeapsa în penitenciarul militar Gaeta.
(Italia, partizani, nazisti, SS, masacru, ocupatia nazista, fascist, Germania fascism, razbunare nazista, crima in masa, Istoria Italiei)

Filmul – Masacru in Roma – Rappresaglia (1973) subtitrat