Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Jul 25th, 2014

Film – Mata Hari – Mata Hari (1985) subtitrat

poster Mata Hari (1985) Mata Hari, thriller, film american aparut in 1985, regia Curtis Harrington.
In rolurile principale: Sylvia Kristel, Christopher Cazenove, Oliver Tobias.

Caseta film Mata Hari
Titlul original: Mata Hari
Regia: Curtis Harrington
Scenariul: Joel Ziskin
Distributia: Sylvia Kristel (Mata Hari), Christopher Cazenove (Karl von Bayerling), Oliver Tobias (Ladoux), Gaye Brown (Fräulein Doktor), Gottfried John (Wolff), William Fox (Maitre Clumet), Michael Anthony (Ducele de Montmorency), Vernon Dobtcheff (Procuror), Anthony Newlands (Baronul Joubert), Brian Badcoe (Generalul Messigny)..
Durata: 108 minute
An: 1985
Gen: Drama/Thriller/Razboi

FilmulMata Hari
Mata Hari este prezentată ca o femeie inocentă, manipulată de serviciile secrete ale Germaniei si Franței în scopul obținerii de informații – involuntar și fără voie, la început – iar mai târziu nepartizană și doritoare de a salva vieți.
În cele din urmă, ea este sacrificată cu cinism de francezi, care, deși conștienți de nevinovăția ei, o execută pentru întărirea moralului.
În scenariu, este înglobat elemntul fictiv al unui triunghi amoros, între Mata Hari și doi ofițeri, francezul Georges Ladoux si germanul Karl von Bayerling.
Ladoux și Bayerling sunt prieteni, dar ajung în tabere războinice opuse, oferind oportunitatea explorării tensiunii dramatice dintre onoare și loialitate, pe deoparte, și, patriotismul și datoria de țară, pe de alta. Dilema lor contrastează cu lipsa de scrupule a Doctorului Elsbeth Schragmüller (Fräulein Doktor) – Elsbeth Schragmüller, doctor în psihologie și Șef al Serviciului German de Informații.
Eforturile depuse de Mata Hari, de a contracara complotul pentru asasinarea Doamnei Doctor (Fräulein Doktor), sunt un succes, dar conduc la capturarea în condiții profund conpromițătoare a lui Ladoux și grăbesc procesul și execuția ei, fapt pe care Ladoux încercase să-l prevină.
Filmul se sfârșește într-o notă melancolică de împăcare între Ladoux și Bayerling, după război.
*** Cu privire la scena în care Mata Hari se masturbează în camera ei de hotel, și este privită prin gaura cheii de un bărbat, regizorul Curtis Harrington spune că a fost forțat de producători să o includă în film.
(filme despre Mata Hari, Primul Razboi Mondial, Spania-Madrid, Germania-Berlin, Franta-Paris, secrete militare, sponaj, spion dublu, agent dublu, servicii secrete, Germania si Franta in razboi, femei implicate in spionaj, femeie fatala, dansatoare exotica, dans erotic, topless, nuditate feminina, lesbianism masturbare)
Film Nerecomandat sub 18 Ani !