Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Feb 10th, 2018

Film – Memoriile unei Gheise – Memoirs of a Geisha (2005) [HD]

Memoriile unei Gheise

 

poster film Memoirs of a Geisha - Memoriile unei Gheise 2005 Memoirs of a Geisha, film american aparut in anul 2005, ecranizare dupa romanul Geisha de Arthur Golden, un film in regia lui Rob Marshall.
Titlul versiunii japoneze a filmului “Sayuri“, a fost dat dupa numele personajului principal, nume care a fost schimbat din Chiyo in Sayuri, dupa ce tanara a devenit gheisa ucenic.
——–
Cele trei actrite din rolurile principale (Zhang Ziyi, Gong Li si Michelle Yeoh) au urmat cursuri speciale de pregatire, fiind instruite în practicile tradiţionale geisha: muzica, dans şi ceremonia ceaiului.
——–
Caseta film Memoriile unei Gheise
Titlul original: Memoirs of a Geisha
Regia: Rob Marshall
Scenariul: Robin Swicord
Distributia: Zhang Ziyi (Chiyo Sakamoto/Sayuri Nitta), Suzuka Ohgo (Chiyo), Gong Li (Hatsumomo), Michelle Yeoh (Mameha), Ken Watanabe (Ken Iwamura), Kôji Yakusho (Nobu)..
Durata: 145 minute
An: 2005

Primirea filmului in ChinaMemoirs of a Geisha
Cenzura a interzis difuzarea filmului “Memoirs of a Geisha” motivand ca scenele sunt prea senzuale, desi Administratia de Radio Film si Televiziune din China isi daduse acordul.
Note:
Actiunea filmului se petrece in timpul celui de al doilea razboi mondial, cand a avut loc si conflictul militar Chino-Japonez (Iulie 7, 1937 – Septembrie 9, 1945). In cursul conflictului, Japonia a capturat chinezoaice pe care le-a silit sa devina “femei de companie” pentru barbatii japonezi.
Astfel, in anul 2005, data aparitiei filmului, cand Japonia tocmai isi revizuise textele de istorie – minimalizand atrocitatile de razboi comise impotriva Chinei, iar Primul Ministru japonez Junichiro Koizumi a facut mai multe vizite la Mausoleul “Yasukuni” – unde a adus onoruri criminalilor de razboi, China facea eforturi sa se asigure ca Japonia nu va primi loc la Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite.
(In Japonia, credinta religioasa spune ca sufletelor celor adapostiti la “Yasukuni” li se iarta toate pacatele. Preotii altarului Yasukuni au autonomie completa si decid cui i se acorda iertarea.)

Surse provenind de la ziarele din Shanghai “Oriental Morning Post” si “Shanghai Youth Daily” au sustinut ca temerile cenzurii erau legate de eventuale tulburari antijaponeze ce ar fi putut aparea in China si ca s-a avut in vedere inclusiv faptul ca actritele distribuite in rolul gheiselor sunt de origine chineza.
——–

Filmul – Memoirs of a Geisha
O fată de la ţară, Chiyo, şi sora ei Satsu sunt vândute de către tatăl lor unei proprietare de casa Geisha (o Okiya). Cele doua surori sunt separate în curând şi Chiyo se confruntă cu severitatea gazdei si cu viata grea a unei gheise ucenic. Ea se confruntă, de asemenea si cu ostilitatea si gelozia primei Gheise Hatsumomo, star al casei Geisha, care, prin şiretenie, reuseste să o retrogradeze la statutul de simpla servitoare..
Chiyo isi pierduse orice speranţă în viitor, când, printr-o intalnire intamplatoare, ea este sedusa de bunatatea unui barbat, presedintele unei companii de energie, de care ea se indragosteste si decide să facă ceva pentru a merita atentia lui.

Memoriile unei Gheise – Memoirs of a Geisha (2005) subtitrat

Premiile filmului Memoirs of a Geisha
Premii Oscar 2006: Cea mai buna imagine – Dion Beebe; Cele mai bune costume – Colleen Atwood; Cea mai buna scenografie – Gretchen Rau, John Myhre.

Premii Globul de Aur 2006: Globul de Aur pentru cea mai buna coloana sonora – John Williams