Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jul 4th, 2023

Film – Mesagerul – The Messenger (2009)

Mesagerul

poster The Messenger (2009)The Messenger, dramă război, film american, regia Oren Moverman; 2 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur, 2 premii şi o nominalizare Berlin.
In rolurile principale: Ben Foster, Woody Harrelson, Samantha Morton, Jena Malone.

Un soldat american se luptă cu o dilemă etică atunci când se implică sentimental în relația cu o văduvă a unui ofițer căzut la datorie.

Caseta film The Messenger (2009)
Titlul original: The Messenger
Regia: Oren Moverman
Scenariul: Alessandro Camon, Oren Moverman
Distributia: Ben Foster (Staff Sergeant Will Montgomery), Woody Harrelson (Captain Tony Stone), Samantha Morton (Olivia Pitterson), Jena Malone (Kelly), Steve Buscemi (Dale Martin), Yaya DaCosta (Monica Washington), Eamonn Walker (Lieutenant Colonel Stuart Dorsett), Peter Francis James (Dr. Grosso), Merritt Wever (Lara), Gaius Charles (Recruiter Brown), Brendan Sexton III (Recruiter Olson), Carl Anthony Payne II (Pitterson’s Father), Halley Feiffer (Marla Cohen), Peter Friedman (Mr. Cohen), Jeremy Strong (Returning Soldier), Fiona Dourif (Returning Soldier’s Wife), Michael Chernus (Alan)
Durata: 113 minute
An: 2009
Gen: Drama/Romantic/Razboi

Filmul – Mesagerul
n concediu, în timpul războiului din Irak, Will Montgomery, un sergent de stat major al armatei americane, află că iubita lui Kelly este logodită cu un alt bărbat. Înainte de a fi externat, el este trimis ca ofițer de notificare a victimelor, împreună cu veteranul războiului din Golf, căpitanul Tony Stone, ca mentor. I se spune despre importanța sarcinii sale de către locotenent-colonelul Dorsett, deoarece mulți au eșuat.
Stone transmite apoi regulile de a spune rudelor apropiate despre o tragedie.
La locul de muncă, primul lor raport către familie o îndeamnă pe mamă să-l plesnească pe Stone, în timp ce ea și logodnica însărcinată îl plâng pe decedat; un bărbat pe nume Dale Martin aruncă cu furie lucruri în Will; o femeie care s-a căsătorit în secret cu un înrolat plânge în brațele lui după ce a aflat de moartea soțului ei; un mexican căruia i se spune printr-un traducător despre moartea fiicei sale plânge în fața celuilalt copil; iar o femeie pe nume Olivia suferă mult mai puține dureri după ce a aflat de moartea soțului ei. Stone bănuiește că se datorează faptului că are o aventură.

Într-un bar, Will și Stone își discută între ei viața. Will vorbește despre prietena lui care îl respinge și îi spune lui Stone despre moartea tatălui său din cauza conducerii în stare de ebrietate, împreună cu povești despre mama lui înstrăinată. Will o vede pe Olivia cu fiul ei la un mall cumpărând haine pentru înmormântarea soțului ei, oprind o ceartă între ea și doi recrutori din Armată care încearcă să înroleze băieți și fete, înainte de a-i oferi o plimbare..

The Messenger (2009)