Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Apr 19th, 2023

Film – Mica prințesă – The Little Princess (1939) Shirley Temple

Mica prințesă

poster The Little Princess (1939)The Little Princess, dramă, film american, regia Walter Lang.
În rolurile principale: Shirley Temple, Richard Greene, Anita Louise.

Deși a menținut decorul victorian al Londrei din roman, filmul a introdus câteva personaje și povești noi și a folosit cel de-al doilea război boer și asediul lui Mafeking ca fundal al acțiunii. Shirley Temple și Arthur Treacher au avut împreună un număr muzical, interpretând piesa „Knocked ‘Em in the Old Kent Road”. Temple a apărut și într-o secvență extinsă de balet. Sfârșitul filmului a fost drastic diferit de carte.

Caseta film The Little Princess
Titlul original: The Little Princess
Regia: Walter Lang
Scenariul: Ethel Hill, Walter Ferris
Distributia: Shirley Temple (Sara Crewe), Richard Greene (Geoffrey Hamilton), Anita Louise (Rose), Ian Hunter (Captain Crewe), Cesar Romero (Ram Dass), Arthur Treacher (Bertie Minchin), Mary Nash (Amanda Minchin), Sybil Jason (Becky), Miles Mander (Lord Wickham), Marcia Mae Jones (Lavinia), Deidre Gale (Jessie), Ira Stevens (Ermengarde)..
Durata: 93 minute
An: 1939
Gen: Comedie/Drama

Filmul – Mica printesa
In Anglia victoriana, capitanul Reginald Crewe e mobilizat pentru razboiul burilor. Vaduv, el isi inscrie fiica, Sara, la un prestigios pension de fete, condus de d-ra Minchin. O vreme, Sara e tratata ca o adevarata printesa, dar viata ei se schimba in mod dramatic din momentul in care tatal ei e declarat mort..

Căpitanul Crewe, chemat să lupte în cel de-al doilea război boer, trebuie să-și lase fiica Sara (Shirley Temple) cu poneiul ei la școala de fete a domnișoarei Minchin. Cu toți banii pe care îi poate oferi căpitanul Crewe, domnișoara Minchin îi oferă Sara o cameră elegantă, privată.

Deși îngrijorată de tatăl ei, Sara este distrasă de lecțiile de călărie. În timpul acestor lecții de călărie, Sara ajută la organizarea întâlnirilor dintre domnișoara Rose, profesorul ei, și domnul Geoffrey, instructorul de călărie, care este și nepotul vecinului răuvoitor, Lord Wickham. Domnul Geoffrey decide să se ofere voluntar pentru a lupta în război și îi cere domnișoarei Rose să se căsătorească cu el înainte de a pleca.

Mica prințesă – The Little Princess (1939)