Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Sep 7th, 2017

Film – Mireasa lui Frankenstein – Bride of Frankenstein (1935)

Share This
Tags

Mireasa lui Frankenstein

poster Bride of Frankenstein (1935)Bride of Frankenstein, SF horror, film american apărut în anul 1953, regia James Whale; O nominalizare Oscar.
În rolurile principale: Boris Karloff, Elsa Lanchester.

Caseta film Bride of Frankenstein
Titlul original: Bride of Frankenstein
Titlul alternativ: Frankenstein Lives Again!, La novia de Frankenstein, La fiancée de Frankenstein, La moglie di Frankenstein, Невеста Франкенштейна
Regia: James Whale
Scenariul: William Hurlbut, William Hurlbut, John L. Balderston
Distributia: Boris Karloff (The Monster), Colin Clive (Henry Frankenstein), Valerie Hobson (Elizabeth Frankenstein), Ernest Thesiger (Doctor Pretorius), Elsa Lanchester (Mary Wollstonecraft Shelley and The Monster’s Bride), Gavin Gordon (Lord Byron), Douglas Walton (Percy Bysshe Shelley), Una O’Connor (Minnie)..
Durata: 75 minute
An: 1935
Gen: Drama/Horror/SF

Filmul – Mireasa lui Frankenstein
Se pare ca atat doctorul Frankenstein, cat si monstrul creat de el sunt in viata, nu au fost omorati asa cum se credea. Dr. Frankestein doreste sa inceteze cu experimentele pe care le facea, dar nu poate pentru ca un savant nebun, doctorul Praetorius, o rapeste pe sotia sa. Doctorul Frankensteein se vede nevoit sa accepte sa-l ajute pe acesta sa aduca la viata o noua creatura, o femeie care sa fie tovarasa “de viata” a monstrului creat de el. (Cinemarx)

Mireasa lui Frankenstein – Bride of Frankenstein (1935) subtitrat