Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Apr 4th, 2018

Film – Misiune sinucigașă – Morituri (1965)

poster Morituri (1965) Morituri, actiune, razboi, film american aparut in 1965, regia Bernhard Wicki.
In rolurile principale: Marlon Brando, Yul Brynner, Janet Margolin.
Filmul Morituri (1965) a fost nominalizat la Oscar 1966 pentru Cea mai buna cinematografie alb-negru și pentru Cele mai bune costume alb-negru.

Slavă ție, Cezar, cei ce merg la moarte te salută! (în limba latină: Ave Caesar, morituri te salutant.)

Caseta film Morituri
Titlul original: Morituri
Titlul alternativ: The Saboteur, Code Name Morituri
Regia: Bernhard Wicki
Scenariul: Werner Jörg Lüddecke, Daniel Taradash
Distributia: Marlon Brando (Robert Crain), Yul Brynner (Capitanul Mueller), Janet Margolin (Esther), Trevor Howard (Colonel Statter), Martin Benrath (Kruse), Hans Christian Blech (Donkeyman), Wally Cox (Doctorul Ambach), Max Haufler (Branner), Rainer Penkert (Milkereit), William Redfield (Baldwin), Oscar Beregi Jr. (Amiral), Martin Brandt (Nissen), Charles De Vries (Kurz), Carl Esmond (Busch), Martin Kosleck (Wilke)
Durata: 123 minute
An: 1965
Gen: Actiune/Drama/Razboi/Thriller

Filmul – Misiune sinucigasa
Un cetatean german care traieste in India, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, este santajat de englezi, pentru a se infiltra in calitate de ofiter SS la bordul unei nave care pleaca din Japonia catre Germania. Misiunea sa este de a dezamorsa incarcaturile explozibile, pentru ca nava sa nu poata fi aruncata in aer atunci cand va fi interceptata de navele engleze.

Misiune sinucigașă – Morituri (1965) subtitrat