Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, May 24th, 2023

Film – Misiunea – The Assignment (1997)

Misiunea

poster Film Misiunea - The Assignment 1997 - spionaj - Carlos sacalulThe Assignment“, film american de spionaj, film aparut in 1997 in regia lui Christian Duguay.
In rolurile principale: Aidan Quinn, Donald Sutherland si Ben Kingsley.

Caseta film Misiunea
Titlul original: The Assignment
Titlul alternativ: / / / Regia: Christian Duguay
Scenariul: Dan Gordon, Sabi H. Shabtai
Distributia: Aidan Quinn (Lt. Cmdr. Annibal Ramirez / Carlos), Donald Sutherland (Jack Shaw – Henry Fields), Ben Kingsley (Amos), Claudia Ferri (Maura Ramirez), Vlasta Vrana (Ofiter KGB), Liliana Komorowska (Agnieska), Von Flores (Koj), Daniel Pilon (Amiralul Crawford), Claude Genest..
Durata: 119 minute
An: 1997
Gen: Actiune/Crima/Thriller

FilmulMisiunea
Acţiunea este plasată la sfârşitul anului 1980 şi descrie planul CIA de a-l discredita şi distruge pe teroristul Carlos Şacalul.
Asemănarea fizică izbitoare dintre ofiterul american de marină Annibal Ramirez şi teroristul Carlos îi inspiră agentului operativ CIA, Jack Shaw (Donald Sutherland), un plan care vizeaza eliminarea lui Carlos..

Carlos Șacalul face sex și ucide un păianjen în pânza sa cu țigara, apoi o scoate pe femeie din camera lui. Se deghizează și merge la o cafenea unde agentul CIA Henry Fields (Donald Sutherland) stă la o masă. Îl recunoaște pe Fields și îi cere un foc, dar Fields nu-l recunoaște pe Carlos, din cauza deghizării sale. El urmărește cum Carlos detonează o grenadă, ucigând zeci de oameni.

Anul următor, Șacalul atacă o reuniune a OPEC pentru a câștiga o răscumpărare. CIA îl trimite pe Fields să-l identifice pe Carlos, unde plănuiește în secret să-l asasineze cu un pistol ascuns. Planul este dejucat atunci când superiorul său CIA îl oprește să-i strângă mâna lui Carlos, deoarece ar putea fi fotografiat făcând asta de jurnaliștii din apropiere..

Misiunea – The Assignment (1997)

Romania si Carlos Sacalul
Cazul Ristea Priboi: ofiţerul de informaţii, Ristea Priboi a fost, între altele, adjunctul şefului departamentului din Direcţia de Informaţii Externe care se ocupa de postul de radio “Europa Liberă”, fiind colaborator apropiat al generalului Plesiţă, în perioada în care spionajul românesc a organizat, printre altele, atentatul cu bombă la sediul din Munchen al postului, atentat condus de Carlos Şacalul şi coordonat de Securitate, dar şi tentative de asasinare a unor angajaţi ai “Europei libere” sau a scriitorului dizident Paul Goma.