Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Jan 1st, 2018

Film – Misterele Parisului – Les mysteres de Paris (1962) [HD]

Misterele Parisului

 

poster Film - Misterele Parisului (1962) - Les Mysteres de Paris Les Mysteres de Paris, aparut in 1962, film coproductie franco-italiana, regizat de André Hunebelle.
In rolurile principale: Jean Marais, Dany Robin, Jill Haworth, Raymond Pellegrin.

 Misterele Parisului (Les Mystères de Paris), roman francez scris de Eugène Sue; romanul a fost publicat episodic in “Le Journal des Débats” in perioada cuprinsa intre anii 1842-1843.
Romanul “Misterele Parisului” de Eugène Sue, ocupa un loc aparte si unic in nasterea acestui gen de literatura: romanul. Nu este doar un roman fluviu care i-a tinut cu sufletul la gura pe cititorii sai din acea epoca, timp de peste un an, si e vorba de sute de mii de cititori (nemaipunand la socoteala si numarul nestiutorilor de carte, care puneau sa li se citeasca episoadele) ci si de contributia pe care a adus-o la formarea unui anumit gen de constiinta sociala. S-a spus chiar ca Revolutia de la 1848 s-a nascut, in parte, din paginile “Misterelor Parisului”, dar si ca romanul acesta a creat climatul care a permis revolutia.
Dupa romanul lui Eugène Sue, in lume, numeroase alte romane au aparut, inspirandu-se din Misterele Parisului: The Mysteries of Pittsburgh – Michael Chabon, Les Mystères de Marseille – Émile Zola, The Mysteries of London – George W. M. Reynolds, Les Mystères de Londres – Paul Féval, Les Mystères de Lyon – Jean de La Hire, I misteri di Napoli – Francesco Mastriani, the Mystères de Munich, Les Nouveaux Mystères de Paris – Léo Malet.

Caseta film Misterele Parisului
Titlul original: Les Mysteres de Paris
Regia: André Hunebelle
Scenariul: Jean Halain, Pierre Foucaud, Diego Fabbri
Distributia: Jean Marais (Rodolphe de Sombreuil), Dany Robin (Irène ), Jill Haworth (Fleur de Marie), Raymond Pellegrin (Baron de Lansignac ), Pierre Mondy (Le Chourineur), Alain Dekok (Fanfan), Georges Chamarat (Jérôme), Madeleine Barbulée (doamna Godin), Renée Gardès (La Chouette), Guy Delorme (politist), Catherine Brieux, Paul Cambo (prefectul), Paulette Dubost (Pipelet), Florence Blot..
Durata: 110 minute
An: 1962
Gen: Actiune/Aventura

Filmul – Misterele Parisului
Rodolphe de Sombreuil şi amanta lui, Irene Sombreuil, ocupă un loc important în înalta societate în timpul domniei lui Ludovic-Filip. Om cu respect pentru dreptate, Rudolph, responsabil pentru moartea a unui lucrător, vrea să o ajute pe vaduva acestuia care o cauta pe Fleur de Marie, copilul ei a dispărut misterios. Rudolph, care se străduieşte să găsească fata, se aventureaza în tot soiul de intamplari.
Irene se confeseaza baronului de Lansignac, inamic declarat al lui Rudolph. Trucuri murdare, lupte cu spada, atacuri, asasinate şi o luptă pe viata si pe moarte are loc între cei doi bărbaţi.
Onoarea si dragostea vor triumfa.

Misterele Parisului – Les mysteres de Paris (1962) subtitrat