Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jul 10th, 2011

Film – Moulin Rouge! – Moulin Rouge! (2001) – vedeti aici filmul

Moulin Rouge!

poster Film - Moulin Rouge! - Moulin Rouge! (2001) “Moulin Rouge!”, un film aparut in 2001, la care Baz Luhrmann a fost producator, coscenarist si regizor; coproductie Australia, SUA, Marea Britanie.

Caseta film Moulin Rouge!
Titlul original: Moulin Rouge!
Regia: Baz Luhrmann
Scenariul: Baz Luhrmann, Craig Pearce
Distributia: Nicole Kidman (Satine), Ewan McGregor (Christian), Jim Broadbent (Harold Zidler), Richard Roxburgh (Ducele de Monroth), John Leguizamo (Henri de Toulouse-Lautrec), Jacek Koman, Caroline O’Connor (Nini Legs-in-the-Air), Garry McDonald (doctorul), Keith Robinson, Natalie Mendoza, David Wenham (Audrey), Kiruna Stamell (Mica Printesa), Kylie Minogue (Zana Verde)..
Durata: 128 minute
An: 2001
– – – – – – – – –
Moulin Rouge, vestitul cabaret parizian, a fost construit in 1889 de Joseph Oller si Charles Zidler, care erau deja proprietari ai teatrului Olympia. Moulin Rouge este cel mai vechi music-hall din Paris, inca in activitate.
– – – – – – – – –

FilmulMoulin Rouge!
In anul 1899, Christian, un tânăr scriitor englez, ajunge la Paris in urma revoluţiei din Boemia. Parisul, nicăieri nu este fiorul lumii interlope mai viu decât la Moulin Rouge, un club de noapte în care bărbaţii bogaţi şi săraci deopotrivă se distreaza cu dansatoarele, dar lucrurile iau o intorsatura rea pentru Christian, cand intre el si o curtezana de la Moulin Rouge, Satine, incepe o poveste de dragoste. Dar sentimentele frumoasei adorata de Christian sunt ravnite si de patronul clubului, si astfel rezulta un triunghi amoros periculos..

Premiile filmului Moulin Rouge!
Premii Oscar 2002: Cele mai bune costume – Catherine Martin, Angus Strathie; Cea mai buna scenografie – Catherine Martin, Brigitte Broch
Premii Globul de Aur 2002: Globul de Aur pentru cel mai bun film (comedie/muzical); Globul de Aur pentru cea mai buna actrita (comedie/muzical) – Nicole Kidman; Globul de Aur pentru cea mai buna coloana sonora – Craig Armstrong.

Moulin Rouge! (2001)