Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Jun 30th, 2014

Film – Noaptea Generalilor – The Night of the Generals (1967)

poster noaptea generalilor The Night of the Generals, razboi, coproductie franco-britanica, film aparut in 1967, regia Anatole Litvak.
In rolurile principale: Peter O’Toole, Omar Sharif, Tom Courtenay.

Cea mai mare parte a acestei coproductii franco-britanice a fost filmata in Varsovia, lucru destul de complicat in acea epoca a Razboiului Rece.
Filmul este o ecranizare dupa romanul cu acelasi nume “Noaptea Generalilor” al lui Hans Hellmut Kirst. (Romanele lui Kirst au fost traduse in 28 de limbi si s-au vandut in peste 12 milioane de exemplare). Hans Hellmut Kirst s-a nascut in 1914 la Osterode, Prusia de Est, acum parte din Polonia. A murit in 1989.
Gestapo (prescurtare a Geheime Staatspolizei; în limba română: „politie secretă de stat”) a fost politia secretă oficială a Germaniei Naziste. S-a aflat în subordinea SS-ului, administrat de RSHA. A fost considerată organizatie dualistă a Sicherheitsdienst de sub oficiul Sicherheitspolizei.

Caseta film Noaptea Generalilor
Titlul original: The Night of the Generals
Regia:Anatole Litvak
Scenariul: Joseph Kessel, Paul Dehn
Distributia: Peter O’Toole (Generalul Tanz), Christopher Plummer (Feldmareşalul Rommel), Omar Sharif (Maiorul Grau), Tom Courtenay (caporal Hartmann), Donald Pleasence (Generalul Kahlenberge), Juliette Gréco (Juliette)..
Muzica: Maurice Jarre
An: 1967
Durata: 148 minute
Gen: Crima/Drama/Mister/Razboi/Thriller

 Filmul – Noaptea Generalilor
Uciderea unei prostituate, in Varsovia ocupata de nazisti – anul 1942, declanseaza o ancheta a Abwehr condusa de maiorul Grau.(Abwehr, germană: „apărare”, a fost un serviciu de informatii si contrainformatii al armatei, ce functiona pe lângă Marele Stat Major german, 1919-1944).
Dovezile crimei indica spre un grup de generali: Generalul von Seydlitz-Gabler (Charles Gray), generalul Kahlenberg (Donald Pleasence), şeful său de personal, şi generalul Tanz (Peter O’Toole). Ancheta maiorului este insa curmata, la presiunile acestor ofiteri generali, iar Grau este transferat la Paris..

Noaptea Generalilor – The Night of the Generals (1967) subtitrat