Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, May 10th, 2019

Film – Noaptea Sfantului Lorenzo – La Notte di San Lorenzo (1982) Omero Antonutti, Margarita Lozano

poster La Notte di San Lorenzo (1982)La Notte di San Lorenzo, dramă război, film italian, regia Paolo Taviani și Vittorio Taviani,
În rolurile principale: Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli.
In folclorul italian, noaptea sfantului Lorenzo e momentul magic al stelelor cazatoare si al dorintelor implinite. Filmul e un lung flash-back asupra acelei nopti a anului 1944, in Italia ocupata de nazisti.

Caseta film La Notte di San Lorenzo
Titlul original: La Notte di San Lorenzo
Regia: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Scenariul: Paolo Taviani, Vittorio Taviani, Giuliani G. De Negri, Tonino Guerra
Distributia: Omero Antonutti (Galvano), Margarita Lozano (Concetta), Claudio Bigagli (Corrado), Miriam Guidelli (Belindia), Massimo Bonetti (Nicola), Enrica Maria Modugno (Mara), Sabina Vannucchi (Rosanna), Giorgio Naddi (Bishop), Renata Zamengo (La Scardigli), Micol Guidelli (Cecilia), Massimo Sarchielli (Father Marmugi), Giovanni Guidelli (Marmugi Junior), Mario Spallino (Bruno), Paolo Hendel (Dilvo)
Durata: 105 minute
An: 1982
Gen: Drama/Romantic/Razboi

Filmul – Noaptea Sf. Lorenzo
O femeie matura ii povesteste fiului ei despre evenimentele petrecute in noaptea de 10 august 1944 in satul italian San Martino, atunci cand in folclorul din Toscana se spune ca este noaptea Sfantului Lorenzo sau noaptea stelelor cazatoare si toate dorintele se implinesc.
Este finalul celui de-al doilea Razboi Mondial si a devenit evident faptul ca germanii pierd lupta, dar, in retragerea lor, nazistii ucid localnici nevinovati si incendiaza case din razbunare.
Satenii din San Martino sunt pusi intr-o dilema: sa asculte ordinul ocupationistilor si sa se adune cu totii in biserica sau sa fuga in toiul noptii pentru a-i cauta pe soldatii trupelor aliate, despre care se zvoneste ca se afla in apropiere.
Intrucat Galvano nu are incredere in germani, reuseste sa convinga un grup de localnici sa plece din sat impreuna cu el la adapostul intunericului pentru a-i intampina pe americanii eliberatori, fara sa stie ca pericolele reprezentate de italienii fascisti pandesc la tot pasul.

Noaptea Sfantului Lorenzo – La Notte di San Lorenzo (1982)
subtitrat

Server 1