Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Feb 16th, 2020

Film – O femeie dominată – A Woman Under the Influence (1974) Gena Rowlands, Peter Falk

poster A Woman Under the Influence (1974)A Woman Under the Influence, dramă, film american, regia John Cassavetes; 2 nominalizări Oscar, un premiu şi 3 nominalizări Globul de Aur.
În rolurile principale: Gena Rowlands, Peter Falk, Fred Draper.
Un film provocator si tulburator, despre drama unei femei din clasa muncitoare, care sufera o grava cadere nervoasa, cauzata de regulile impuse ale unei societati crude..

Caseta film A Woman Under the Influence
Titlul original: A Woman Under the Influence
Regia: John Cassavetes
Scenariul: John Cassavetes
Distributia: Gena Rowlands (Mabel Longhetti), Peter Falk (Nick Longhetti), Fred Draper (George Mortensen), Lady Rowlands (Martha Mortensen), Katherine Cassavetes (Margaret Longhetti), Matthew Laborteaux (Angelo Longhetti), Matthew Cassel (Tony Longhetti), Christina Grisanti (Maria Longhetti)
Durata: 155 minute
An: 1974
Gen: Drama/Romantic

Premiile filmului A Woman Under the Influence (1974)
Premii Globul de Aur 1975: Globul de Aur pentru cea mai buna actrita (drama) – Gena Rowlands.

Filmul – O femeie dominata
Nick lucrează pe șantier. În urma unei conducte sparte, el o sună pe soția sa, Mabel, pentru a-i spune că nu va putea petrece seara cu ea așa cum a fost planificat. Mabel, care încredințase copiii mamei sale, se află singură și îndurerată. Iese și rătăcește prin baruri, întâlnește un străin pe care îl aduce acasă.
A doua zi, Nick se întoarce acasă însoțit de colegii săi, pentru a nu fi nevoit să o înfrunte pe Mabel singur. Soția sa improvizează un prânz cu spaghete.
În timp ce Mabel caută confort, ea găsește doar condescendență și umilire. Nick nu o ascultă și își cheltuie energia pentru a acționa „ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”

O femeie dominată – A Woman Under the Influence (1974)