Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Feb 15th, 2018

Film – O viață de câine – Mondo cane – A Dog’s Life (1962)

Share This

O viață de câine

poster Mondo cane - A Dog's Life (1962)Mondo cane, documentar, film italian apărut în anul 1962, regia Gualtiero Jacopetti, Paolo Cavara, Franco Prosperi; O nominalizare Oscar, o nominalizare Cannes.

Filmul constă într-o serie de documentare scurte despre diferite practici culturale din întreaga lume, cu scopul de a soca sau surprinde publicul predominant vestic, cu un banchet de insecte şi o cargo cult din Pacificul de Sud. Stilul documentar-şoc Mondo Cane a inspirat multe imitaţii, inclusiv “Shocking Asia” şi seria de filme “Faces of Death”.

Caseta film Mondo Cane
Titlul original: Mondo Cane
Titlul alternativ: A Dog’s Life
Regia: Paolo Cavara
Scenariul: Paolo Cavara
Narator: Stefano Sibaldi

Filmul – O viață de caine
Un documentar socant care a creat controverse in anul lansarii, 1962.
Pana atunci, nimeni nu mai vazuse ceva asemanator surprins pe o pelicula. Materialul contine filmulete cu ritualuri ale “salbaticilor” si “barbarilor” de pretutindeni. Filmul a avut succes mai ales pentru elementele de erotism (femei ale unor triburi care nu poarta haine, ritualuri de imperechere etc.), asa ca a avut mai multe sequeluri in anii 70.

O viață de câine – Mondo cane – A Dog’s Life (1962) subtitrat

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.