Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Aug 27th, 2021

Film – Ofiţer şi gentleman – An Officer And A Gentleman (1982) Richard Gere, Debra Winger

poster An Officer And A Gentleman (1982) An Officer and a Gentleman, drama, film american aparut in 1982, regia Taylor Hackford.
In rolurile principale: Richard Gere, Debra Winger, David Keith.

Zack Mayo care se inscrie la scoala de aviatie, sperand astfel sa dea un sens vietii lui. In cele 13 saptamani petrecute la baza militara, Zack invata ce inseamna disciplina, prietenia si, nu in ultimul rand, dragostea..

Caseta film An Officer And A Gentleman
Titlul original: An Officer And A Gentleman
Regia: Taylor Hackford
Scenariul: Douglas Day Stewart
Distributia: Richard Gere (Zack Mayo), Debra Winger (Paula Pokrifki), Louis Gossett, Jr. (Emil Foley), David Keith (Sid Worley), Lisa Blount (Lynette Pomeroy), Lisa Eilbacher (Casey Seeger), Tony Plana (Emiliano Della Serra), Harold Sylvester (Lionel Perryman), David Caruso (Topper Daniels), Robert Loggia, Byron Mayo (tatăl lui Zack), Victor French (Joe Pokrifki), Grace Zabriskie (Esther Pokrifki), Ron Hayes, Tommy Petersen, Ed Begley, Jr., John Laughlin (Troy)
Durata: 124 minute
An: 1982
Gen: Drama/Romantic

Premiile filmului An Officer And A Gentleman (1982)
Premii Oscar 1983: Cel mai bun cantec original; Cel mai bun actor in rol secundar – Louis Gossett Jr.

FilmulOfiter si gentleman

Zachary “Zack” Mayo (Richard Gere) a locuit cu tatăl său Byron (Robert Loggia), un asistent de șef de echipajîn U.S. Navy, de la începutul adolescenței, după ce mama lui Zack s-a sinucis. Sperând să urmeze o viață diferită de cea a tatălui său, Zack se înrolează la Școala de Ofițeri Aviatori ai Marinei.

Zack și colegii său candidați sunt “primiți” de către instructorul-șef Emil Foley (Louis Gossett, Jr.), sergentul de artilerie din Marină. Foley le spune în mod clar că programul este conceput pentru a elimina cât mai mulți potențiali cadeți și că numai cei mai buni vor câștiga “premiul”, un angajament în Marină și o pregătire de zbor de 1.000.000 $. Zack se împrietenește cu colegii Sid Worley (David Keith) și femeia recrut Casey Seeger (Lisa Eilbacher).

Ofiţer şi gentleman – An Officer And A Gentleman (1982) subtitrat

Zack și Sid întâlnesc două fete localnice la un dans găzduit de Marină – muncitoarele de fabrică Paula Pokrifki (Debra Winger) și Lynette Pomeroy (Lisa Blount), cu care fiecare dintre ei începe o relație romantică.

Foley se comportă cu Zack fără milă, crezând că el ar putea fi un ofițer remarcabil, dar lipsit de motivație și de autodisciplină. Atunci când afacerea lui Zack de vânzare de bocanci lustruiți și de catarame este descoperită, Foley îl terorizează un week-end întreg în încercarea de a-l face să renunțe, dar Zack refuză să cedeze. Foley îi spune apoi lui Zack că îl va da afară; Zack cedează nervos în cele din urmă și-i spune lui Foley că el nu are unde să meargă și nu are nimic altceva în viața lui. Mulțumit că Zack a ajuns la o autorealizare crucială, Foley îi permite să rămână..