Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Apr 3rd, 2017

Film – Oklahoma! – Oklahoma! (1955)

Oklahoma!

poster Oklahoma! (1955)Oklahoma!, muzical western, film american apărut în 1955, regia Fred Zinnemann; 2 premii şi 2 nominalizări Oscar.
În rlurile principale: Gordon MacRae, Gloria Grahame, Gene Nelson, Charlotte Greenwood, Rod Steiger.

Caseta film Oklahoma!
Titlul original: Oklahoma!
Regia: Fred Zinnemann
Scenariul: Sonya Levien, William Ludwig
Distributia: Gordon MacRae (Curly), Shirley Jones (Laurey), Gene Nelson (Will Parker), Gloria Grahame (Ado Annie), Charlotte Greenwood (Aunt Eller), Rod Steiger (Jud Fry), Eddie Albert (Ali Hakim), James Whitmore (Mr. Carnes), Barbara Lawrence (Gertie Cummings), Jay C. Flippen (Skidmore), Roy Barcroft (Marshal)..
Durata: 145 minute
An: 1955
Gen: Comedie/Drama/Muzical/Western

Premiile filmului Oklahoma! (1955)
Premii Oscar 1956: Cea mai buna coloana sonora (muzical); Cel mai bun sunet – Fred Hynes.

Filmul – Oklahoma!
În anul 1906 fostele teritorii amerindiene se transformă în statul Oklahoma. Curly McLain este un cowboy chipes, încăpățânat și bun la suflet, care este îndrăgostit de fiica unui fermier, Laurey Williams și dorește să se căsătorească cu ea, numai că tânăra este curtată asiduu și de către Jud Fry, un ajutor de fermier bețiv, amenințător și violent, care se interpune în calea fericirii lor.
Acceptând să meargă la bal cu Jud Fry de teamă că acesta să nu îl rănească pe Curly, Laurey îi mărturisește în cele din urmă ajutorului de fermier că nu îl iubește și că are sentimente puternice față de rivalul lui, generând astfel o încăierare între cei doi pretendenți la mâna ei. Jud Fry îl atacă cu un cuțit pe Curly McLain, dar cade accidental peste propria arma și moare, motiv pentru care cowboy-ul este judecat de către un tribunal ad-hoc al localnicilor și declarat nevinovat, putând pleca în luna de miere cu Laurey. (Cinemagia)

Oklahoma! (1955) subtitrat