Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Mar 29th, 2016

Film – Omul din La Mancha – Man Of La Mancha – L’uomo della Mancha (1972)

Omul din La Mancha

poster Man of La Mancha (1972) Man Of La Mancha, co-productie amaericano-italiana, film aparut in 1972, regia Arthur Hiller; O nominalizare Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur.
In rolurile principale: Peter O’Toole, Sophia Loren, James Coco, Harry Andrews.

Caseta film Man Of La Mancha
Titlul original: Man Of La Mancha
Titlul alternativ: El hombre de La Mancha, L’homme de la Manche, L’uomo della Mancha
Regia: Arthur Hiller
Scenariul:  Dale Wasserman
Distributia: Peter O’Toole (Don Quixote de la Mancha / Miguel de Cervantes / Alonso Quijana), Sophia Loren (Dulcinea / Aldonza), James Coco (Sancho Panza), Harry Andrews (Hangiu / Guvernator), John Castle (Sanson Carrasco / Ducele), Ian Richardson (Parintele), Brian Blessed (Pedro), Julie Gregg (Antonia Quijana), Rosalie Crutchley, Gino Conforti (Barbier), Marne Maitland (Capitanul), Dorothy Sinclair, Miriam Acevedo (Fermina)
Durata: 132 minute
An: 1972
Gen: Drama/Fantezie/Muzical

Filmul – Omul din La Mancha
Ecranizare a spectacolului muzical cu acelasi nume de Dale Wasserman, inspirat atat din romanul “Don Quijote” de Miguel Cervantes cat si din viata acestuia din urma.
In secolul al-XVI-lea, Cervantes, poet si actor, este arestat de Inchizitia spaniola si acuzat de ofensa. O banda de hoti din inchisoare pune la cale jefuirea poetului.
Cervantes spera sa salveze un manuscris foarte pretios, pe care doreste sa-l puna in scena cu ajutorul celorlalti prizonieri. Manuscrisul contine fantastica si inegalabila poveste a cavalerului Don Quijote, cel pentru care onoarea si iubirea pentru Dulcineea sunt mai presus de orice. (Cinemagia)

Filmul Omul din La Mancha – Man Of La Mancha (1972) subtitrat